Soutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna Parku

Ve dnech 25. a 26. července se uskutečnila soutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna Parku, nedaleko Berlína. Krásné prostředí venkovního areálu u jezera s novým saunovým divadlem o kapacitě 180 osob se stalo místem setkání saunérů z několika zemí. Českou republiku zastupoval Jiří Žákovský ze Saunie Praha, který získal na oficiálním Mistrovství v saunových ceremoniálech ČR - SaunaFestu 2014 titul Mistr ručníku.

Saunový park Satama jsme již našim čtenářům několikrát doporučovali. Podívejte se nyní na průběh saunové soutěže, kvalifikace na AUFGUSS WM okem jednoho z nejlepších českých saunérů, Jiřího Žákovského (JŽ) s komentářem Saunového mága Pavla Hofrichtera (PH).

JŽ: Na tuto návštěvu jsem se těšil hlavně z důvodu, že zde načerpám opravdu hodně zkušeností, co se týče moderních show ceremoniálů. Nečekal jsem ale, že půjde o jeden z nejlepších (pravděpodobně nejlepší) saunových víkendů v mém životě. 

Po příjezdu jsme byli ubytováni v krásném pokoji s vyhlídkou na jezero. Saunový svět na nás zpočátku působil docela malý, jelikož je zde vše navrženo tak, aby to splývalo s okolím. Ještě po dvou dnech jsme stále nalézali nové místnosti, které luxusem daleko předčily většinu českých saunových center.

PH: Většina saunových soutěží slouží nejen k porovnání mistrovského umu v poskytování saunových ceremoniálů (v německy hovořících zemích jde o Aufguss) ale právě k setkání a výměně zkušeností. Napříč Evropou vzniká skvělá saunová parta otevřených lidí a všechny saunové eventy jsou plné skvělé atmosféry a pohody.

JŽ: Velmi příjemné bylo také celodenní občerstvení, které se skládalo z neomezené konzumace ovoce a lidé si mohli za lístečky brát zmrzlinu a polévku. Na konci večera pak pro všechny bylo připraveno grilování.

Samotné ceremoniály byly na světové úrovni a podle mě měla porota velmi těžký úkol, když měla určit vítěze. Náhodně vybraní diváci se mohli také zapojit do hodnocení. Na konec víkendu předvedly skupiny z polska a Satamy dvě nejúžasnější vystoupení, které jsem v sauně v životě viděl.

PH: Jiří Žákovský jako speciální host otevíral sobotní program v saunovém divadle. V pátek proběhlo kvalifikační kolo jednotlivců a v sobotu soutěžily týmy. Jiří má také zajištěnou účast na finále AUFGUSS WM, které se uskuteční v Therme Busslo v Holandsku 11.-14.9. 2014. Divokou kartu získal na mistrovství v Polsku.  

JŽ: Doufám, že co nejdříve uděláme ze saunéry z ČR podobné představení, třeba právě tam. :)

PH: Skutečně se v Satamě připravuje  český event, představení českého saunového divadla v nejmodernější sauně a věřím, že již brzo budeme moci na tuto skvělou akci pozvat naše fanoušky zážitkového saunování. Také připravujeme celou řadu saunových představení v rámci SaunaFestu na cestách po celé ČR. Jako Saunový mág připravuji školení na Slovensku. Mým cílem je rozšíření saunových ceremoniálů a zážitkového saunování do co nejvíce míst a poskytnutí prostoru pro saunéry k setkávání a výjezdům do zahraničí.

Soutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna ParkuSoutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna ParkuSoutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna ParkuSoutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna ParkuSoutěž saunových ceremoniálů v Satama Sauna Parku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka