Soutěž o nejlepší valašský sýr a Hrnčířský den ve Velkých Karlovicích

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 7. července uskuteční již 2. ročník soutěže O nejlepší valašský sýr. Svůj um v něm mohou poměřit všichni farmáři, kteří se v regionu zabývají výrobou vlastního domácího sýra. Příchozí návštěvníci budou moci jednotlivé produkty ochutnávat.

„Regionální výrobce, které známe, jsme stejně jako loni oslovili. Uvítáme ale, když se ozvou i další. Podmínkou je, aby k nám v den soutěže dodali 1 kg sýra,“ uvedla Zuzana Vašutová, vedoucí Spa hotelu Lanterna, v jehož zážitkové restauraci Vyhlídka se soutěž uskuteční.

O nejlepším valašském sýru rozhodne odborná porota. V případě zájmu návštěvníků bude ustavena také hodnotitelská komise z řad laické veřejnosti. Atmosféru zpříjemní cimbálová muzika Jánoš Petra Zetka. Soutěž bude probíhat od 12 do 15 hodin. Návštěvníci mohou při té příležitosti využít i přítomnosti sommeliérů, kteří poradí, jak správně kombinovat chuť sýrů s víny. Vstup je zdarma.

Soutěž má mimo jiné napomoci k budování spolupráce mezi Resortem Valachy, který je největším ubytovatelem ve Velkých Karlovicích, a regionálními výrobci. Trojice restaurací Resortu Valachy v čele s hotelem Lanterna usiluje o budování vztahů s producenty a má zájem od nich sýry trvale odebírat.

 

Sobotu 7. července si mohou návštěvníci Velkých Karlovic zpestřit také na Hrnčířském dnu u Karlovského muzea. Na setkání hrnčířů a keramiků nebudou chybět i další řemesla, například dráteníci. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet práci na hrnčířském kruhu, podívat se na pálení keramiky v přenosné peci, vyzkoušet drátenické řemeslo a modelovat z hlíny. Keramické výrobky budou i v prodeji, stejně jako tradiční valašské speciality. Program se koná od 9 do 17 hodin a zahrají při něm cimbálová muzika Vincůch z Valašských Klobouk a hudecká muzika Staré gatě z Rožnova pod Radhoštěm.

 

Návštěvu obou akcí mohou milovníci relaxace spojit také s další Saunovou nocí ve Wellness Horal. Termální bazény i saunový svět Wellness Horal budou mimořádně otevřeny až do půlnoci a nabídnou koupání i saunování za svitu svíček.

Soutěž o nejlepší valašský sýr a Hrnčířský den ve Velkých KarlovicíchSoutěž o nejlepší valašský sýr a Hrnčířský den ve Velkých KarlovicíchSoutěž o nejlepší valašský sýr a Hrnčířský den ve Velkých KarlovicíchSoutěž o nejlepší valašský sýr a Hrnčířský den ve Velkých Karlovicích

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka