Soutěž Česká biopotravina roku 2013
Dvanáctý ročník soutěže Česká biopotravina roku je v plném proudu. Výrobci biopotravin z tuzemských surovin i samotní ekologičtí zemědělci se mohou zúčastnit klání o titul Česká biopotravina roku 2013. Soutěž organizuje PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců v 7 kategoriích.
„Zájem o biopotraviny stoupá. Zvlášť ty s českým původem si zaslouží velkou pozornost. Jejich kvalita je díky přísným podmínkám výroby vysoká, a to ať se již jedná o výrobky významných producentů či malých farem, kde vznikají regionální potraviny v malých sériích – takřka originály,“ říká Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.
Předsedou odborné poroty, která na konci srpna vybere vítěze, je Pavel Maurer, vydavatel prestižního výběru nejlepších českých restaurací a organizátor gastronomické slavnosti Prague Food Festival. Držitel titulu vzejde z oceněných v dílčích kategoriích:
- • Mlýnské a pekárenské výrobky
- • Mléko a mléčné výrobky
- • Maso a výrobky z masa
- • Nápoje alko a nealko, kromě biovína
- • Ovoce, zelenina a výrobky z nich
- • Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky
- • Biovíno
Přihlášky je nutné doručit na adresu PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců do 23. srpna 2013. Hodnocení vzorků proběhne v posledním srpnovém týdnu. První týden v září – Měsíci biopotravin již bude znám vítěz. Ocenění budou předána při slavnostním večeru u příležitosti mezinárodní konference Bioakademie 11. září 2013 na zámku v Lednici. Odměnou pro celkového vítěze bude například zájezd za inspirací na veletrh BioFach do Norimberku.
Internet: www.pro-bio.cz