Solné sauny – Himalájská solná sauna.

V poslední době se na českém trhu objevila zajímavá novinka – tzv. solné sauny. Zde je ovšem potřebné hned na počátku zdůraznit, že správný název této novinky by asi měl být „sauny ze soli“. Samotný název solná sauna je závádějící, protože většina lidí si pod tímto pojmem představuje klasickou saunu, která je doplněna o nějaké přídavné zařízení…

Firma Jaroslav Hynek je autorem moderního a novátorského projektu, protože od samého začátku se snažila vytvořit něco nového, co doposud na trhu nebylo. Po víceletém úsilí a po vyzkoušení prototypu vyvinula principielně nový výrobek.


Himalájská solná sauna je spojením principů finské sauny se suchým a horkým vzduchem a unikátních vlastností soli. Solná sauna vyrovnává ztráty způsobené negativními životními podmínkami a do značné míry zlepšuje mnoho funkcí organismu. Pobyt uvolňuje fyzicky i psychicky, zlepšuje náladu a zvyšuje odolnost organismu. Díky užití halitu (z řec.halos – sůl) a mořských solanek se v sauně vytvářejí velmi výhodné podmínky pro haloterapii, čili ionizaci za pomocí soli. Při pobytu v solné sauně vstřebáváme minerály, které se nacházejí v soli jako jsou: jód, brom, vápník, hořčík atd. Tyto prvky hrají velmi důležitou roli v prevenci zánětu krku, hrtanu, průdušek, plic a také v prevenci alergií.

Stěny solné sauny jsou obloženy solní nejvyšší kvality, která je specielně tříděna ještě v solném dole co do velikosti a barvy, která má rovněž nezanedbatelný vliv na naše zdraví a náladu. Solná sauna je vynikající alternativa pro ty, kteří se neradi pohybují v přeplněných klubech, obchodních centrech, zakouřených prostorech a hledají zajímavé místo k relaxaci a obnovení sil.

K vybudování solné sauny není zapotřebí velkého prostoru, postačí místnost ca 6 m2. Proto jsou solné sauny realizovány v lázeňských střediscích a hotelích, wellness studiích, ale jsou vhodné i pro soukromé domy či větší byty.

Solné sauny – Himalájská solná sauna.Solné sauny – Himalájská solná sauna.Solné sauny – Himalájská solná sauna.Solné sauny – Himalájská solná sauna.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka