Solární louka

Solární louka je novinkou v oblasti relaxace. Dochází při ní ke spojení prohřátí organismu, uvolnění svalstva  a  pozvolnému  opalování. Kromě opálení solární louka také posílí vaše zdraví a celkovou vitalitu organismu.

Solární louka blahodárně působí na organismus, protože přispívá k lepšímu prokrvení pokožky, lepší funkci vegetativního nervového systému, posiluje krevní oběh a tvorbu krve, napomáhá rychlejšímu odbourávání škodlivých látek a zlepšuje celkovou obranyschopnost organismu. K pozitivním účinkům patří také účinek na nervový systém (lepší spánek), na trávení, svalstvo atd.

Kvalitně opálená pokožka a ostatní pozitivní účinky jsou dosaženy díky tomu, že toto vitalizující solárium má stejný spektrální rozsah jako přirozené sluneční záření, na které je lidský organismus zvyklý. To znamená, že zářiče obsahují nejen podíl středních a krátkých infračervených paprsků, ale i barevné světlo a dlouhé UV-A a UV-B záření.

Pro dokonalý a bezproblémový účinek je třeba dodržet zásady správného slunění tzn., že je třeba přizpůsobit dobu a intenzitu slunění typu pokožky. Je vhodné začít např. s délkou osvícení 5 minut na každou stranu těla. Pokud nebudete pozorovat po prvním slunění na kůži nežádoucí účinky, můžete další slunění prodloužit o 1 minutu. Potom doporučujeme jeden den vynechat a další den pokračovat se stejnou délkou slunění. Tímto postupem si můžete vybudovat během 2 - 3 týdnů tzv. sluneční odolnost. Ta vás může částečně ochránit při pobytu na slunci (nikoliv však proti záření UV-A, které je vyzařováno např. přístroji na opalování). Po vybudování sluneční odolnosti můžete následně pobyt pod slunečními zářiči pro udržení zkrátit o 25 %.

Solární louku může využívat jen zákazník se zdravou kůží. V opačném případě podle doporučení odborného lékaře. Jde o ryze individuální zdravotní okolnosti vycházející z fototypu pleti a zdravotních rizik jedince.


Doporučujeme dodržovat následují opatření:

  • pokud si nejste jistí typem své pokožky, konzultujte u odborného lékaře
  • při nežádoucí reakci pokožky pobyt pod zářiči přerušte
  • pokud se objeví zánětlivé místo nebo puchýřek, konzultujte ihned s lékařem
  • v případě potřeby používejte sluneční brýle nebo mějte zavřené oči
  • před návštěvou sluneční louky odstraňte z těla kosmetické vrstvy
  • používejte ochranné nátěry proti sluníčku s ochranným faktorem 2-3, není to však nezbytně třeba
  • užívání některých léků se neslučuje s pobytem na sluneční louce (např. antidepresiva, diuretika, lokální kortikosteroidy, antidiabetika, atd.)
  • doporučujeme slunění max. 1x za den a nekombinovat se sluněním na slunci
  • po předchozím sprchování či koupání se zkracuje doba opalování pod solární loukou
  • po opalování pokožku ošetřte vhodným kosmetickým přípravkem
  • během slunění měňte polohu těla

 

 

Solární loukaSolární louka

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka