Sobotní otevření bikeparku a letní lanové dráhy na Lipně

V sobotu 15. května se rozjede letní čtyřsedačková lanová dráha v Bikeparku Lipno, která bude vozit na vrchol Kramolín cyklisty s koly i pěší turisty na vyhlídkové jízdy. Novinkou lipenského bikeparku, který se stejně jako Skiareál Lipno orientuje na rodiny s dětmi a začátečníky, bude nová sportovnější trať pod trasou lanové dráhy a také Foxíkovo dětské cyklo-hřiště s animátory a nafukovacím hradem.

Bikepark Lipno tak nabídne rodinnou trať na Jezerní sjezdovce s nádherným výhledem na Lipno a pro odvážnější jezdce novou sportovní trať, kterou začátečník bezpečně sjede a zkušený jezdce se „vyřádí" na větších skocích a dalších překážkách.

„Tratě v lipenském bikeparku jsme stavěli tak, aby je bez obav sjel úplný začátečník všech věkových kategorií včetně dětí od 6 let," řekl zkušení biker Pavel Schwarz, který se podílel na tvorbě a stavbě tratí. Doplnil, že tratě na Lipně jsou primárně určeny široké cyklistické veřejnosti, která chce zažít nový druh dobrodružství v jízdě na terénních nerovnostech, klopených zatáčkách a boulích.

Zábavná a dobrodružná jízda v tratích lipenského bikeparku patří mezi stále oblíbenější atrakci. Na tratích se jezdí na speciálních celoodpružených sjezdových a freeridových kolech, která lze zapůjčit i s helmou a chrániči v půjčovně přímo u lanové dráhy. Výhodou tohoto sportu je, že si ho lze užít za každého počasí a v každém věku.
Ti, kterým zábavná jízda v bikeparku ještě moc neříká, se budou moci v sobotu 15. 5. dozvědět všechny informace přímo od závodních jezdců z FRbikes, se kterými bude možné hromadně sjet tratě lipenského bikeparku. Součástí víkendového zahájení bude odpolední grilovací patry v baru s terasou. Kdo přijede do Bikeparku na celý víkend, může využít levného ubytování v Chatě Lanovka, která připravila mimořádnou „last minute" nabídku s dvacetiprocentní slevou  na ubytování a „nabitou" aktivní kartou Chaty Lanovka v hodnotě 1210 Kč pro každého hosta zdarma. Slevu 20 % na tento víkendový pobyt nabídne také kemp Lipno Modřín.

Po celý víkend čeká na návštěvníky bikeparku i lanové dráhy sleva 30 % na jízdu lanovkou a také sleva 30 % do vodního ráje Aquaworld.
Letní lanová dráha nabídne pěším turistům vyhlídkové jízdy na vrchol Kramolín, ze kterého jsou nádherné výhledy na Lipno, Šumavu a Novohradské hory. Z Kramolína pak vedou značené turistické trasy a také trasy pro nordic walking a horská kola.

Bikepark Lipno bude od sobotního otevření v provozu každý víkend (sobota - neděle) od 10 do 17 hodin až do 30. června, v červenci a srpnu pak přejde na každodenní provoz. Jedna jízda čtyřsedačkovou lanovkou přijde dospělou osobu na 60 Kč, děti do 15 let zaplatí polovinu. Dále je možné vybrat si z časových jízdenek na 1 až 3 dny nebo bodové jízdenky na 5 až 20 jízd, které lze využít kdykoli v průběhu sezóny.¨

„Otevřením bikeparku dojde k významnému rozšíření nabídky pro širokou cyklistickou veřejnost na Lipensku, které se ve spojení s novou Jezerní cyklo-inline stezkou a stovkami kilometrů značených cyklotras stává jednou z nejvýznamnějších a nejkrásnějších tuzemských destinací pro cyklisty a inline bruslaře," řekl starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

Více na www.lipnoservis.cz.

 

 

Zábavné sjezdové tratě v Bikeparku Lipno si bez obav mohou užít děti od 6 let i příznivci něžného pohlaví.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka