Slow food - jíst s potěšením a odpovědností

I když první pobočka, neboli konvivium slow food existuje v Praze již od roku 2000, o jejích aktivitách je více slyšet až v poslední době. Podstatou tohoto hnutí je vnímat gastronomii jako fenomén, který podporuje národní a lokální svébytnost, ochranu životního prostředí, ale také kulturu stolování, najít v jídle potěšení, a také podporovat odpovědnost ve stravování.

Znamená vědomou volbu druhů a přípravy potravin. Hnutí Slow Food si klade za cíl změnit přístup dnešní společnosti ke kultuře stravování, pokrmům i surovinám, z nichž se připravují.

Celé hnutí vzniklo v osmdesátých letech minulého století v Itálii, jako reakce na způsob levného a rychlého stravování, který nabízejí fasfoodové provozovny. Snaží se prosazovat místní produkty, domácí odrůdy plodin, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků. Upozorňuje na dávno zapomenuté místní speciality a recepty.

Až najdete provozovnu označenou logem šnečka, směle vstupte. Podpoříte dobrou věc.

Slow food - jíst s potěšením a odpovědností

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka