Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013

4. ročník projektu ke Světovému dni vody Aqua United 2013 je za námi. Návštěvníci aquaparků a bazénů zažili nevšední zábavu - vodní pólo, focení pod vodu, hanbaté koupání i zážitkové saunování. Partnery projektu byly společnosti AAABYTY.CZ, VEOLIA, POMPO, YAMAHA.

V posledním týdnu v březnu proběhl v aquaparcích a bazénech již 4. ročník akce Aqua United 2013. Akce je pořádána každý rok při příležitosti Světového dne vody, který vyhlašuje OSN na 22. března.

Přístup k vodě a odpovídající sanitaci je sice základním lidským právem, ale ne všude na světě se daří toto právo naplňovat. Tímto projektem jsme chtěli upozornit na skutečnosti, že 20 % obyvatelstva nemá přístup k pitné vodě. Někteří členové rodin, většinou ženy a děti, jsou nuceni trávit prakticky každý den několik hodin sháněním vody na základní lidské potřeby jako je pití, vaření, hygiena. Je na každém z nás, abychom si uvědomili, že ne všude na světě je samozřejmostí přijít domů a pustit si kohoutek s pitnou vodou.

Nabídkou výhodných a zajímavých programů v aquaparcích, krytých bazénech a welness hotelech se pořadatelé  snaží  přivést co nejvíce lidí ke zdravému životnímu stylu. Ke zlepšení jejich kondice a zdraví. Ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami ke snížení obezity zvláště u dětí a ke správnému pitnému režimu.

Návštěva aqauaparků, krytých bazénů a wellness hotelů je především zábava, odpočinek, relaxace. Návštěvníci aquaparků a bazénů si mohli během Vodního týdne vyzkoušet netradiční vodní zábavu. Například v Ústí nad Orlicí  si mohli zahrát vodní pólo, vyfotit se pod vodou. Také mohli zažít ochutnávku potápění a aquazorbing. Večer byl věnován hanbatému koupání

V Aquaparku Olešná měly děti za doprovodu rodičů vstup za korunu, žáci základních škol se mohli při prohlídkách zázemí aquaparku něco dozvědět  o moderních technologiích úpravy vody. Součástí programu byly také ukázky první pomoci a záchrany tonoucích.

Partnery projektu byly AAABYTY.CZ, VEOLIA, POMPO, YAMAHA.

Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka