Šilar ovládl první závod Bike Cupu v Machově

Necelá čtyřstovka závodníku se sešla v sobotu 30. dubna na úvodním závodě Mercedes-Benz Bike Cup v Machově na Náchodsku. Závod v Machově byl součástí šestidílné série Bike Cup 2016 a ten se nakonec, v té nejprestižnější kategorii, nejlépe vydařil Jakubovi Šilarovi z týmu Bikeclinic Trek.

Slunečné sobotní počasí doprovázelo účastníky Mercedes-Benz Bike Cup v Machově, kteří měli možnost absolvovat tři typy tras. Ta nejnáročnější byla na 61 kilometrů s převýšením 1718 metrů nad mořem. Střední trasa měřila 35 kilometrů a startující museli překonat převýšení 1000 metrů nad mořem, v krátké rodinné trase Nova jízdy rodiny s dětmi ujely 24 kilometrů s převýšením 600 metrů nad mořem. Závod rovněž doprovázely atraktivní běhy - horský běh na 20 kilometrů a fit běh na 5 kilometrů.

V nejvíce sledované kategorii Open se postavilo na start 136 závodníků. Na startu se vedle zkušených borců postavily na start velká jména jako je například sám ředitel závodu Bike Cup 2016 Jan Hruška, jenž startoval v barvách svého týmu Nilfisk Pro Cycling nebo vítěz Českého poháru v maratonu horských kol 2015 Jakub Šilar, který patřil již před startem k hlavním adeptům na vítězství.

Skvělou formu z jarní části bikové sezony nakonec Jakub Šilar potvrdil, když dorazil do cíle v Machově s časem 2:37:05. Boj o vítězství ale nebyl snadný, cestu za vítězstvím mu po trase dlouhé 61 kilometrů značně komplikoval Michal Kaněra z týmu Nilfisk Pro Cycling, jenž dorazil do cíle za vítězem pouhé dvě sekundy. Třetí místo v kategorii Open v premiérovém závodě Bike Cupu si vyjel Michal Bubílek z celku Kellys Bikeranch team, ten za Šilarem zaostal o více jak minutu a půl.

Mezi ženami si vítězství vybojovala Kaněrova kolegyně z týmu Nilfisk Pro Cycling Anna Šmídová s časem 3:21:39.

Na krátké trase 35 kilometrů byl nejrychlejší polský jezdec Tomasz Mach z týmu Sportfuel.pl, tomu se časomíra zastavila na 1:34:34. Z žen se krátký závod nejvíce vydařil Žanetě Ryšavé z týmu BikeStars Vrchlabí, ta trasu zvládla za 2:28:25.

Další závod Bike Cupu čeká závodníky již 7. května v Tálíně. Na závodě Mercedes-Benz Bike Cup Tálín si budou moci vybrat ze dvou tras - na 72 kilometrů a na 38 kilometrů. Více informací o sérii závodů Bike Cupu naleznete na oficiálních stránkách závodu.

Fotografie zaslala Jana Urbanová – děkujeme.

Šilar ovládl první závod Bike Cupu v MachověŠilar ovládl první závod Bike Cupu v MachověŠilar ovládl první závod Bike Cupu v Machově

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka