Sibyliny lázně - Sibyllenbad

Při naší cestě na Chebsko jsme nezapoměli na zastávku na německé straně hranice a návštěvu Sibyliných lázní. Rozsáhlý vodní a wellness areál nabízí vnitřní i venkovní bazény, klidný saunový svět, wellness procedury a také speciality jako např. orientální saunový pavilon BadeTempel. Sibyliny lázně najdete v krajině tisíce rybníků uprostřed zvlněného Hornofalckého lesa, půl hodiny cesty z Chebu nebo Mariánských lázní.

Svou návštěvu lázní můžete spojit s pobytem v Mariánských nabo Františkových lázních, poznávat Chebskou krajinu.

Sibyliny lázně nás přivítaly přehledným parkovištěm a výborným navigačním systémem. Po vstupu do areálu jsme se vydali poznávat vodní svět a nejdříve vnitřní část. Ta je umístěna v prosklené hale a pro návštěvníky je k dispozici terapeutický a relaxační bazén. Teplota vody je 34°C a 36°C, a je přivedena z léčivého pramene s obsahem oxidu uhličitého. Ve venkovním areálu jsou Vám kromě termálního bazénu, bazénu se silným protiproudem či perličky k dispozici také jedinečné dlouhé vodní chodníky  s teplou (32°C) resp. studenou vodou (18°C) s vysokým obsahem oxidu uhličitého a minerálů. Osvěžující střídání tepla a chladu rozproudí Váš krevní oběh a prospěje Vašim žilám. V bazénech jsou umístěny masážní trysky, gejzíry nebo vířivky. Odpočívat a relaxovat můžete na lehátkách v celém areálu, k dispozici jsou také přírodní travnaté plochy. Slunění bez plavek je pak možné v oddělené saunové části.

Saunový svět - pavilon se saunami nabízí několik typů saun:
Horkou a suchou saunu - sílu severu - tedy klasickou Finskou saunu s tradiční teplotou kolem 90 °C. Venkovní saunu s možností osvěžení na čerstvém vzduchu nebo v zážitkových sprchách. Nezaměnitelná vůně jedlovcového dřeva Vám přinese příjemný aromatický zážitek. Dále můžete navštívit biosaunu s teplotou kolem 60 °C, která je vhodná pro ženy, děti nebo jako předehřátí před saunovými ceremoniály. Parní sauna – hřejivá mlha - zotaví Vaše tělo i duši. Vlhké a teplé klima uvolní ztuhlé svalstvo, zahřeje duši vystavovanou častému stresu a uvolní Vás „zevnitř“. Kamenná sauna v horní části saunového světa nabízí energii kamene. Zde se nám líbil stroj, který po 15 minutách polévá automaticky kameny velkou železnou naběračkou. Bylinná sauna v sobě skrývá sílu přírody. Tady si můžete vydechnout! Bylinky z náruče matky přírody blahodárně posílí Vaše zdraví. Senná sauna přináší intenzivní vůni léta.

Po sauně či páře si můžete dopřát ojedinělý relaxační zážitek v odpočívárnách. Vyzkoušeli jsme posluchárnu, kde do sluchátek si můžete navolit vhodnou hudbu - z výběru relaxačních, esoterických nebo třeba jazzových skladeb. Těšili jsme se na místnost na pečení chleba. Tam však bohužel v době naší návštěvy chleba nepekli, takže zážitek z vonící pochoutky jsme nemohli vyzkoušet. Bohužel ani druhá místnost s krbem nenabízela hřejivé paprsky živého ohně a praskání dřeva... Snad tedy při některé z příštích návštěv. Občerstvit se můžete například v čajovně.

Po krátkém plavání proti pěknému protiproudu jsme se vydali do orientálního pavilonu BadeTempel, který slibuje atmosféru jako z pohádek z Tisíce a jedné noci. Pavilon je vystavěn v maurském slohu a spojuje fascinující atmosféru orientálních parních lázní s moderním evropským komfortem. V orientálních parních lázních vystavených po vzoru tureckého hamamu návštěvníci ovinuti bavlněnou osuškou očistí své tělo žínkou z přírodního hedvábí a vavřínovým mýdlem a oddají se snění ve třech místnostech plných svůdně vonících par. Uprostřed hlavní místnosti, pod kopulí je bazén pro ochlazení a relaxaci. U stěn si do misky natočíte vodu a můžete se polévat. Nic z procedur pravého hammamu zde nechybí. V maurské oáze si odpočinete při relaxační hudbě a tichém šplouchání fontány. Na závěr této cesty napříč lázeňskými kulturami se můžete posilnit pravým tureckým čajem, čerstvým ovocem a douškem pramenité vody.

Pro zájemce jsou připraveny wellness procedury. Zkrášlující procedury jako např. arabská regenerační lázeň Rhassoul nebo zhebčující Kleopatřina koupel jsou nevyčerpatelným zdrojem relaxace a pohody. Z nabídky si můžete vybrat také masáž LOMI LOMI, aroma masáž, masáž směsí medu a aloe vera, Ajurvédskou olejovou masáž. K vyzkoušení svádí masáž Šest pokladů, terapie migrény, obličejová masáž Pantai Herbal nebo Pentai Luar - masáž zad a nohou z východní Asie. Až si z více jak 25 procedur vyberete tu svou, nezapomeňte si ji včas rezervovat telefonicky předem.

Přírodní rozprašovač vody tvoří dvě půlkruhové stěny z přírodního kamene, po kterých stéká neředěná kyselka. Vytváří ve vzduchu drobné kapičky, jež se na Vaší pokožce spojí v osvěžující tenkou vrstvičku. Vdechování směsi léčivé vody a kyslíku zase výborně prospívá dýchacím cestám a krevnímu oběhu. Naberte dech s touto léčivou směsí – darem nedotčené přírody!

V pátek odpoledne nebyl v prostorách lázní rozhodně přetlak návštěvníků, takže v mnohých saunách jsme byli sami. Klid, relaxace, pohoda - to jsou jistě příjemné benefity a návštěvu Sibyliných lázní můžeme každému wellness nadšenci doporučit. Výhodou pro české návštěvníky jsou i podrobně zpracované informace na stránkách Sibyliných lázní v češtině.


Pokud byste se chtěli ubytovat v ČR - doporučujeme ubytování ve Wellness hotelu Komorní hůrka, nebo v Mariánských lázních v Golf hotelu Morris.

Sibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - SibyllenbadSibyliny lázně - Sibyllenbad

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka