Seznamte se s legendou světové aromaterapie

2. - 3. listopadu 2013, Wellness hotel STEP****

Asociace českých aromaterapeutů pořádá letos již 18. mezinárodní konferenci, tentokrát na téma Alchymie v aromaterapii: od hmoty k prožitku. Těšit se můžete na setkání s Janem Kusmirkem, světoznámým průkopníkem aromaterapie, autorem mnoha knih a článků a poradcem známých kosmetických firem. Především však s charismatickým a renesančním člověkem se znalostmi z mnoha oborů, které propojuje v osobitý světonázor.

Asociace českých aromaterapeutů byla založena v roce 1996 s cílem poskytovat kvalitní a všestranné vzdělání v aromaterapii široké veřejnosti i profesionálním zájemcům ze souvisejících oborů jako je zdravotnictví, ošetřovatelství, farmacie, rehabilitace, kosmetika či wellness. Ve spolupráci s mnoha osobnostmi a podporou zahraničních škol vznikl Institut aromaterapie, kde se vzdělávají odborní aromaterapeuté. Pro potřeby veřejnosti založila Asociace Registr kvalifikovaných aromaterapeutů, svým členům poskytuje informační servis, rozvíjí jejich vzájemnou spolupráci a podporuje je nadstavbovým vzděláváním. Nové informace publikuje v časopise Listy aromaterapie, který vychází pravidelně od roku 1999. Díky lidem, kteří pro Asociaci nezištně pracují, se stává aromaterapie populární v médiích, představuje se na odborných konferencích a veletrzích, v podnikatelském prostředí i neziskovém sektoru. Mezinárodních konferencí se tradičně účastní nejen přední světoví aromaterapeuté, jako například Valerie Worwood, Gabriel Mojay nebo Vivian Lunny, ale i zkušení praktici, kteří předávají své zkušenosti z mnohaleté praxe v nejrůznějších oborech.

 

Letošní konference propojuje mnoho oborů, kde se aromaterapie uplatňuje. Začínáme Janovou vášní – fyzikou, která je hlavním rámcem pro pochopení energie, vitality a bioaktivity éterických olejů. Mícháním různých vonných složek se zabývali již dávní alchymisté a jejich umění se dotkneme v druhé části sobotního programu. A věřte, že Jan je mistr svého oboru. Jeho vonné směsi využívají světoznámé kosmetické značky, u jejichž zrodu často stál. V neděli se ponoříme do hmoty a dozvíme se nejnovější poznatky z péče o pokožku, a jak se v ní uplatňují přírodní rostlinné oleje. A to nejlepší nakonec – nedělní odpoledne zmapuje cestu od pěstování rostlin až ke kvalitnímu éterickému oleji. Cestu plnou úskalí a netušených překážek, ale také cestu laskavé péče farmáře a výrobce o takovou vzácnost jakou je éterický olej. Nenechte si ujít informace, které jinde nenajdete. Navíc budete mít možnost se s Janem Kusmirkem setkat i společensky při sobotním večerním rautu a možná se dozvíte, jak souvisí jantarová stezka s uměním Alfonse Muchy…

 

Pomáháme aromaterapii, aby pomáhala vám.

 

Fotografie z loňské fotografie, autorem fotografií Veronika Jiravová – děkujeme za poskytnutí.

Barbora NovákováSeznamte se s legendou světové aromaterapieEliane ZimmermannPohled do sáluživé molekuly

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka