Seznamte se... alpské termální lázně Gastein

Malebné údolí Gastein, které navzájem propojuje pět lyžařských středisek a nabízí 53 lanovek a vleků, 250 km sjezdovek a 90 km běžeckých stop, není jen rájem pro sportovce. Na konci údolí totiž leží proslulé lázeňské městečko Bad Gastein. Alpské termální lázně Gastein budou hostit příští světový šampionát v saunových ceremoniálech. Prvotřídní saunový svět bude určitě skvělým zázemím pro soutěžící téměř z dvaceti zemí.

Dnes má Bad Gastein sedmnáct termálních radonových pramenů, luxusní hotely, exkluzivní obchody i noblesní vyhlídku na vodopád, padající přímo mezi pětihvězdičkovými hotely hluboko do údolí.

Léčebná termální voda tryská z nitra Vysokých Taur přímo do bazénů a tělo se tu hýčká od hlavy až k patě. Navíc se zde posiluje a regeneruje imunitní systém a zvyšuje odolnost lidského organismu vůči nemocem, na čemž má velkou zásluhu ušlechtilý plyn radon. Po architektonické stránce byly vystavěny Alpské termální lázně Gastein v souladu s přírodou. Proto jsou jeho hlavními elementy přírodní kámen a dřevo, které exteriéru i interiéru dominují.

V rozmanitých Alpských termálních lázních je garantováno, že si každý přijde na své. Najdete tu vodní tobogány a skluzavky, wellness oázy, saunovou vesničku s horským jezírkem i „Ladies world“ se saunami, parní lázní a odpočívárnami určený výhradně pro ženy. Kdo by se chtěl po omlazujících a relaxačních procedurách ještě pokochat pohledem na zasněžené Alpy, může tak učinit třeba v panoramatickém baru Ice Cube, kde se podávají vybrané lahůdky a skvělé nápoje.

Alpské termální lázně v Bad Hofgasteinu pro mají pro své hosty připravenou pestrou nabídku balíčků zaměřených na wellness, zdraví a krásu. Patří k nim balneologické terapie, masáže, fyzioterapie, bohatý program kurzů gymnastiky zaměřených na problémy pohybového ústrojí, zkrášlující procedury apod. Balíčky zahrnují také celodenní vstupné a užívání areálu se saunami.

Všechny možnosti využití Alpských termálních lázní, vstupenky pro dospělé a děti, ceny a otvírací doby jsou uvedené také v katalogu Gasteinské karty.

Světový šampionát v saunových animacích - saunových ceremoniálech se uskuteční 26. - 27. 10. 2013. Českou republiku na světovém mistrovství reprezentují mistr ČR v saunových ceremoniálech Jaroslav Pallas z Cedrus Spa a vicemistr ČR Lukáš Poluk z Prahy. Fanoušci a další zájemci o účast (jako diváci) mohou kontaktovat info@saunafest.cz.

 

Foto: www.gastein.com

Seznamte se... alpské termální lázně GasteinSeznamte se... alpské termální lázně GasteinSeznamte se... alpské termální lázně GasteinSeznamte se... alpské termální lázně GasteinSeznamte se... alpské termální lázně Gastein

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka