Seznamte se, ADVENTURE GOLF!

V poslední době si mnoho lidí oblíbilo hraní golfu. Ve světe se tento sport dostává na přední příčky. Na hřištích můžete potkat různé hráče odlišných profesí - od manažerů, přes politiky až po filmové hvězdy. My bychom vám ale rádi představili dva méně známé termíny související s touto sportovní aktivitou - CRAZY a ADVENTURE GOLF. Tyto dva typy golfu především potěší nejmenší členy rodiny, ale také dospělé.

CRAZY GOLF:

Tento druh golfu k nám přišel z Ameriky. Na povrch drah se používá různobarevný koberec z umělého materiálu, hraje se golfovými holemi určenými k puttování nebo minigolfovými kladívky a golfovým míčkem. Pokud jde o to, jak má vypadat hřiště - tvůrcům a designérům se meze nekladou. Co se týká terénních překážek, na hřišti najdete různé pohádkové postavy, příšerky a zvířata. Některá crazy hřiště jsou postavena v určitém duchu, např. pohádkový příběh, pirátské dobrodružství a jiné.

ADVENTURE GOLF:

Dalším netypickým druhem golfu je tedy adventure golf. Jednoduše řečeno jde o klasický golf zmenšený do velikosti minigolfových drah. Místo překážek, na které jste zvyklí u minigolfu na vás čekají různé vyvýšeniny, terénní nerovnosti, boule, vodní propasti, pískové bunkry - stejně jako u golfu. Povrh drah je pokryt speciální umělou trávou, který jak herními vlastnosti, tak i barvou nahrazuje klasický trávník. Hráči při hře mohou, respektive musí chodit po "miniaturním hřišti". Hraje se buď golfovými holemi určenými k puttování nebo minigolfovými kladívky a golfovým míčkem.

 

KAM SI PŘIJÍT ZAHRÁT CRAZY GOLF NEBO ADVENTURE GOLF?

  • ADVENTURE GOLF HORNÍ BEZDĚKOV A TYROLSKÁ HOSPŮDKA - plně regulérní osmnáctijamkové hřiště Adventure Golf Horní Bezděkov bylo jako první certifikováno asociací Czech Minigolf Open System Association pro konání nejvyšších národních i mezinárodních turnajů. V rámci akce zajistí uspořádání turnaje v adventure golfu včetně zajímavých cen. Jamky jsou propojeny kamennými chodníčky, které vás navedou k další jamce v pořadí. www.adventuregolf.cz
  • Adventure golf Ještěd. Podještědský adventure golf je prvním svého druhu v České republice, který byl vybudován na golfovém hřišti.Tvoří ho dvakrát devět greenů s jamkami. Greeny jsou ohraničeny kamennými mantinely a každý má „svůj" PAR. Jejich povrch tvoří umělá tráva a hraje se pouze putterem. Cílem hry je dostat golfový míček na co nejmenší počet ran do jamky.
    Informace najdete i v článku na našem portálu:  http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/adventure-golf-pod-jestedem-otevren/
  • FunGolf centrum v Ostravě - pod jednou střechou vás čeká 18 jamek ve stylu adventure golfu
  • Sportovně relaxační areál na Hluboké - toto adventure golfové hřiště se skládá z 18. jamek různé obtížnosti
  • Adventure golf Kravaře - 18. jamkové hřiště s nočním osvětlením zasazené do krásné zahrady
  • Adventure Minigolf Kunratice - první kryté adventure golfové hřiště v České republice, 17 krytých jamek a 5 venkovních
  • Adventure golf Počepice - zhruba 75km jižně od Prahy vás přivítá 18. jamkové golfové hřiště s nočním osvětlením

 

 

Fotografie: Adventure Golf Horní Bezděkov a Archiv RAIN.cz

Seznamte se, ADVENTURE GOLF!Seznamte se, ADVENTURE GOLF!Seznamte se, ADVENTURE GOLF!Seznamte se, ADVENTURE GOLF!Seznamte se, ADVENTURE GOLF!Seznamte se, ADVENTURE GOLF!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka