Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Orlickým maratonem

Největší seriál zimních běhů na lyžích SkiTour vrcholí – tento víkend pokračuje již čtvrtým závodem Orlickým maratonem. Pojede se po zvlněných podhorských loukách a zalesněných svazích Orlických hor.

Orlický maraton, který museli pořadatelé kvůli nepřízni počasí přesunout více do hor, bude startovat v areálu SKI Skuhrov v Deštném v Orlických horách. V seriálu SkiTour naváže na Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny, Jilemnickou 50 a Karlovskou 50, které se jely o třech předcházejících víkendech.

„Vzhledem k současné sněhové situaci a výhledu do konce týdne jsme nuceni trať přesunout do výše položených míst v hřebenové partii Orlických hor. Věříme, že si závodníci užijí nové prostředí závodu a především kvalitní sněhové podmínky,“ doufá Jiří Ehl, předseda oddílu Ski Skuhrov.

 

Na startu hlavního závodu na 40 kilometrů klasicky nebude chybět žádný ze závodníků domácí špičky, která objíždí české laufy. K ní se přidají stovky hobíků, kteří dodávají závodům SkiTour tu pravou závodní atmosféru.

 

„Navíc to letos nebude „jen“ další ročník Orlického maratonu. Členové oddílu běžeckého lyžování ve Skuhrově a organizátoři závodu chtějí v rámci závodního víkendu připomenout založení SKI klubu Skuhrov nad Bělou. Letos totiž slaví kulaté 60. narozeniny,“ říká Jaroslav Šabata, jeden z členů organizačního výboru Orlického maratonu, který se pojede 2. a 3. února 2013.

 

Závodníci, kteří se do závodů ještě neregistrovali, tak mohou učinit v pátek od 15 do 18 hodin nebo oba víkendové dny mezi 7.30 a 9 hodinou na základní škole Deštné v Orlických horách. Start závodu na 20 kilometrů volně je v sobotu v 10 hodin, závody klasickou technikou mají start v neděli po 10 hodině. Cena startovného na místě je 700 korun na 40 kilometrů a 600 korun na poloviční trati.

Seriál SkiTour zakončí o víkendu 16. a 17. února závod Kašperské 30. Více informací o seriálu na internetových stránkách.

 

Fotografie poskytl: R. Valoušek, Junior Account Manager, Mather Activation s.r.o.

Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Orlickým maratonemSeriál SkiTour pokračuje o víkendu Orlickým maratonem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka