Saunový ráj v Holicích

Užili jsme si relaxaci a saunování v novém saunovém světě

Čtyři měsíce po otevření jsme navštívili relaxační centrum - Saunový ráj ve východočeských Holicích. S citem vytvořené relaxační centrum láká na komplexní wellness a spa služby. Saunový ráj nabízí čtyři prohřívárny - klasickou finskou saunu, příjemnou bio saunu, solnou páru, aroma římské lázně a dále kneippovu stezku, vířivý bazének na koupele nohou, whirpool. Nechybí frigidarium pro ochlazení a samozřejmostí je i relaxace. Podívejte se spolu s námi do Saunového ráje, který voní novotou.

V Holicích jsme jako přespolní budovu Saunového ráje trošku hledali, ale nakonec na okraji městečka jsme byli úspěšní a viděli velký nápis, zvoucí do Saunového ráje. Mrazivý den byl jako stvořený k návštěvě prohříváren a relaxaci a po zaparkování na parkovišti jsme se vydali k recepci. Přivítala nás příjemná Hana Platenková a seznámila nás s provozem zařízení. Každý návštěvník, který vchází do saunového světa poprvé, je přivítán, a získá potřebné informace. Pro hosty jsou připraveny saunovací prostěradla v barvách a s logem Saunového ráje. Myslelo se i na takovou drobnost jako je kapsička na klíče od skříňky. Potěšilo nás, že jsou zde vybaveni i pro děti a nabídnou jim menší prostěradla.

Vedle recepce je dětský koutek, kde si návštěvníci mohou objednat i hlídání dětí, aby si v klidu užili relaxaci. Také je možné využít dětský koutek, pokud děti opustí saunový svět dříve než rodiče. Pro starší děti je zde i počítač. Děti mají přístup do Saunového ráje do 18 hodin v doprovodu dospělého. Otevřeno je od 10 hodin, tedy pro rodinné saunování je vyhrazen dostatečně dlouhý časový prostor.

V recepci nechybí posezení, možnost občerstvení a doplňkový prodej, který nabízí vonné oleje, kosmetiku, kartáče a jiné vybavení pro saunování.

Společná šatna je vybavena 34 zamykacími skříňkami a do prostoru hosté vstupují bez bot. Je zde i převlékárna. V další části jsou sprchy a vstup do relaxační místnosti. Zde nás zaujal systém objednávání nápojů a pochutin - na stěně je dotykový dysplay s přehlednou nabídkou. Po výběru zadáte číslo své skříňky a po chvilce je již objednávka na stole. Platí se samozřejmě při odchodu.

Vlastní Saunový ráj nás překvapil prostorem, střízlivou barevností a nenápadným osvětlením. Prostě místo jako stvořené pro relaxaci. V některých vitálních světech se nám nelíbí určitá stísněnost, úzké chodbičky a téměř až tma. To zde je Saunový ráj vytvořený skutečně s nápadem a rozmyslem. Návštěvník se zde cítí opravdu dobře.

BIO sauna je vyhřívaná na teplotu 62 stupňů, samozřejmostí je vyšší vlhkost vzduchu. Tato sauna je obzvlášť vhodná pro začínající návštěvníky, děti, ženy a seniory. Tři vysoké stupně lavic lákají k posezení nebo saunování v leže. Prohřívání je doplněné o colorterapii.

Finská sauna s teplotou 90°C nabízí saunovou klasiku. Hned vedle je ochlazovací prostor - Frigidarium, kde je snížená teplota, prostorný bazén se studenou vodou, několik sprch a vědro. Ledová studna pak chrlí ledovou tříšť pro ledový peeling nebo další možnost ochlazení. Ze Saunového ráje je možnét vyjít na venkovní terasu s malým posezením. Do budoucna by zde mohla také vyrůst také venkovní sauna.

Římská část Saunového ráje má dvě prohřívárny - modrou se solnou inhalací a zelenou s eukalyptem. 
"Vstupte do mystických hlubin solného zrcadlení a nechte se unášet vlnami všech oceánů s vědomím, jak zázračně působí sůl na váš organismus. Pobyt v solném království lze přirovnat k pobytu u moře. Je to léčivý balzám na dýchací ústrojí, atopický exém a jiné kožní problémy. Třete si tělo solí a domů půjdete jako vyměněni, s novou kůží" zve Hana Platenková. Sůl je uprostřed prohřívárny návštěvníkům k dispozici. Paní Platenková dodává: "Vstupte také do zeleného příšeří exotického eukalyptu a mentolové svěžesti, abyste získali úlevné pročištění dýchacích cest a uvolnění mysli v závrati větrového opojení."

Vířivý bazén - whirpool je připravený na relaxaci s vodní masáží. Kneippova lázeň pak nabízí chůzi po kamíncích střídavě v teplé a studené vodě. Vedlejší brouzdaliště je příjemnou masáží unavených nohou. Poseďte zde a nechte působit bublinky na dolní končetiny. Využili jsme také zážitkové sprchy jako např. déšť a mlhu. 

NabídkuSaunového ráje obohacuje možnost zajímavých masáží - od klasických, přes orientální až k masáži svíčkou.

Saunový ráj je otevřen denně 10-21 hodin. Každé úterý je saunování připravenou pouze pro ženy od 10 do 17 hodin, jinak je Saunový ráj ve společném provozu. Pobyt v saunovém světě je bez plavek. Cena za 2 hodiny je 250 Kč (pro dítě 150 Kč). Můžete si koupit permanentky i dárkové vouchery. Masáže jsou v přijatelné cenové hladině - záda a šíje za 300, lávové kameny za 450 a havajská nebo čkoládová masáž za 500 Kč za hodinovou masáž.

Saunový ráj v Holicích je nedaleko Hradce Králové a Pardubic. Nicméně výlet si můžete udělat třeba i z Prahy, kdy za 90 minut jste v Holicích a návštěvu Saunového ráje můžete spojit s návštěvou Památníku Dr. Emila Holuba nebo s prohlídkou celoročně otevřeného muzea - zámku v Pardubicích.

 

Co se nám líbilo:

- dostatek prostoru, rozvržení Saunového ráje
- finské sauny, nádherná BIO sauna se světelnou terapií
- přes den je Saunový ráj ideálním místem pro rodinné saunování
- lehátka v odpočívárně
- atmosféra, svíčky
- objednávkový systém občerstvení


Dětským návštěvníkům (10 let) se nejvíce líbilo:

- Kneippova lázeň a brouzdaliště
- vířivý bazén
- zážitkové sprchy - sprcha rozprašující jemnou mlhu
- BIO sauna se světelnou terapií
- ledová tříšť

 

Doporučujeme:

- pro rodinné saunování
- pro dvojice na romantický zážitek
- pro skupiny přátel
- pro pravidelné saunování

 

Adresa

Saunový ráj
Vysokomýtská 629
Holice
53401

Telefonní číslo: 468 000 401

Email: info@saunovyraj.cz

Provozovatel: Ing. Hana Platenková
IČO: 42925266

Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích Saunový ráj v Holicích

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka