Saunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČR

První říjnovou sobotu se uskutečnila odborná konference Asociace bazénů a saun ČR o saunování dětí. Místem konání byl Hotel Expo na pražském Výstavišti, které současně hostilo i veletrh WELLNESS BALNEA. Profesionální organizace v ruku v ruce s kvalitou příspěvků i zahraničními hosty potěšila několik desítek účastníků. V programu byla po skončení teoretické části zařazena i exkurze do saunového světa Aquapalace Praha. Naše redakce, kterou oblast saunování dětí opravdu zajímá nemohla chybět.

Odborná Asociace bazénů a saun České republiky ABAS ČR pořádala pod záštitou Hlavního hygienika ČR, pražského primátora a Mezinárodní saunařské asociace ISS ve Finsku a dalších organizací Mezinárodní konferenci o saunování dětí.

Na konferenci se sešli odborníci na saunování, provozovatelé wellness zařízení, bazénů, učitelky z mateřských škol, které pravidelně s dětmi saunují a další zájemci. Jednotliví přednášející by mohli svou odborností každý  přednášet celé jedno dopoledne, proto musel být bedlivě střežen čas, který byl na jednotlivé přednášky vyhrazen. Při závěrečné diskuzi, která pokračovala i v průběhu oběda, byl čas i na navazování nových kontaktů. Na talířích jsme objevili kulinářský zážitek, tedy skutečný wellness oběd. Bylo to tak v pořádku, protože před saunováním se musí stravovat lehce. A saunování nás čekalo v nádherných čtrnácti saunách Aquapalace Praha, kde pokračovala diskuze  nejen o saunování dětí .

Konference měla za cíl informovat o novinkách v saunování předškolních dětí v oblasti hygieny, legislativy, metodiky, dále  iniciovat diskusi o nejčastějších problémech v sanování, úklidu   a vhodných způsobech řešení. Vše bylo naplněno a odměnou byl dlouhotrvající potlesk všem, kteří konferenci připravili. Velmi se vydařilo i sdílení zkušeností ze saunování s dětmi a to hlavně v neformální diskusi odpoledne v aqupalace Čestlice. Ti, kteří nevyužili možnost saunovat v aquapalace vyrazili ještě na veletrh, kam měli všichni účastníci zajištěn volný vstup, stejně jako do aquapalace Česlice.

Potěšilo nás, že na akci byl přítomný i MUDr. Antonín Mikolášek - nestor českého saunování, propagátor saunování dětí.

Velmi se nám líbil sborník konference, který má velmi dobrou úroveň. Sborník dostali všichni před zahájením konference.

Na konferenci přednášející generální ředitel ing. Radek Steinhaizl účastníky konference přivítal i odpoledne, tentokrát v prostoru před novou panoramatickou saunou. Odpovídal na dotazy a pak sám předvedl vzorový saunový ceremoniál ve venkovní srubové sauně. Mnozí ještě neznali tuto saunovou specialitku a moc se jim líbila. Saunový svět měl v sobotu prodlouženou otevírací dobu a saunování při svíčkách a tak někteří zůstali opravdu dlouho.

Aquapalace Praha se stal jedním z partnerů konference a účastníci akce měli již vstup zahrnutý v konferenčním poplatku.

Můžeme konstatovat, že konference splnila své cíle a vytvořila prostor pro setkání učitelek , odborníků a zájemců o saunování dětí. Další aktivity na podporu zdravého saunování budou jistě pokračovat.

Fotografie: představenstvo ABAS ČR a redakce.

Saunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČRSaunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČRSaunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČRSaunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČRSaunování v teorii i praxi přinesla konference ABAS ČR

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka