Saunová noc v Relax centru Kolštejn

Úspěšný Den saunování v Jeseníkách

Během sychravé podzimní soboty otevřel Vitální svět v Branné na 9 hodin své poklady celkem 83 hostům. Ve 14:00 jsme přivítali prvního hosta v rámci celorepublikového Dne saunování, již po dvou hodinách provozu byla maximální kapacita 35 osob areálu obsazena a tento stav trval až do 22. hodiny. Poslední hodina provozu okouzlujícího komplexu nabídla své večerní překvapení 22 hostům.

Samotné zahájení Saunové noci bylo velkolepé. Ve 20:00 svolal saunér Jiří Sonntag signálním keltským rohem všech 35 účastníků saunových ceremoniálů a večer zahájil 20timinutovým krátkým a věcným výkladem v duchu osvěty správného způsobu saunování. "Nejvíce mě potěšilo, že se naši hosté zapojili do diskuze, ve které jsem, stejně jako obvykle, odpovídal na dotazy ohledně zlozvyků saunování. Povídali jsme si například o "hygieně během saunování, správném dýchání, hluku v kabinách a celkovém postupu saunovacího procesu", sdělil během ceremoniálů nadšený Jiří Sonntag. Právě tento výklad a diskuze sklidili velký potlesk. "Osvěta o správném způsobu saunování a otužování je přidanou hodnotou každé návštěvy našeho komplexu během dnů, kdy provádíme Saunové ceremoniály - to je v úterý a soboty od 17:00 do 19:00, doplnil ředitel hotelu, Ing. Tomáš Drápal.

Po úvodním keltském zahájení se hosté mohli těšit celkem na 6 saunových ceremoniálů (bylinný ceremoniál s poléváním lávových kamenů, třtinový peeling, omlazující rituál pravým kozím kefírem jen pro ženy, mátový peeling, medový ceremoniál se zrny kávy, omlazující rituál březovými větvičkami). Pro velký zájem a chtíč hostů provedl saunér extra ceremoniály pro hosty, kteří se do kabin již nevešli. Individuální přístup ke každému klientovi nás nutí nabídnout vždy ještě něco navíc. Bylo tomu tak i během letošní saunové noci. "Každému klientovi našeho Vitálního světa se snažím maximálně vyhovět, někdy je to náročnější, ale hosté odchází vždy spokojeni a nadšení ze služeb, které ve Vitálním světě nabízíme", uvedl k velkému zájmu hostů o saunové ceremoniály saunér Jiří Sonntag.

Během saunové noci mohli hosté Vitálního světa za světu mnoha hřejivých plaménků svíček vychutnat 5 typů saun, 3 odpočívárny, originální wellness čajovnu ze šesti druhy čajových směsí, whirpool, ochlazovací bazén, zážitkové sprchy, ledové vědro, kneippovy džbery a především hřejivý přístup personálu Vitálního světa. "Saunové noci jsou stále populárnější, letos jsme byli dobře připravení, tak vše probíhalo podle našich představ", shrnuli podařený saunový den a saunovou noc pracovnice Vitálního světa Blanka Matušková a Kateřina Petrová.

Celkový počet hostů během saunového dne a saunové noci: 83
Počet hostů ve 22:00: 22 hostů
Počet provedených ceremoniálů celkem během dne: 7

Specifika: Zahájení saunové noci keltským signálním rohem, podařena hodnotná diskuze pro 35 účastníků při zahájení Saunové noci, podávání originální čajových směsí, vybrané saunové ceremoniály jen pro ženy.

Akci Den saunování, Saunová noc pořádá společnost Rain.cz ve spolupráci s Českou asociací wellness a APR v saunách po celé ČR.

Saunová noc v Relax centru KolštejnSaunová noc v Relax centru KolštejnSaunová noc v Relax centru KolštejnSaunová noc v Relax centru Kolštejn

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka