SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!

V rámci projektu Aquainfo/Aquamánie proběhne v sobotu 18. prosince 2010 SAUNOVÁ NOC spojená s pokusem o zápis rekordu „Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě“. Tím místem se stane rozsáhlý Saunový svět v čestlickém Aquapalace Praha, kde najdete 12 různých prohříváren určených pro příjemné, luxusní i netradiční saunování.

Cílem této akce je vytvořit tradici saunové noci, která by měl od letoška připadat vždy na poslední sobotu před Vánoci, a podpořit zdravý životní styl a saunování jako takové, protože právě v zimním období je saunování lidskému organismu nejvíce prospěšné.

Ozdravné účinky sauny jsou známy odnepaměti. V sauně se uvolňují unavené svaly a vyplavované endorfiny přinášejí úlevu mysli a zklidnění stresovanému mozku. Sauna dokáže uvést duši a tělo do harmonického a rovnovážného stavu, navrací mladost, pomáhá posilovat krevní oběh, zkvalitňuje činnost srdce a oživuje pleť. Pravidelné saunování podporuje odolnost proti virovým infekcím dýchacích cest. Horký vzduch v sauně vyvolává pocení a vylučování škodlivých látek z těla, otevírá póry, zlepšuje prokrvení, pružnost a vzhled pokožky.

Tradice saunové noci bude založena v  bazénech, aquaparcích a wellness centrech po celé České republice, např. v Aquaparku Olešná, Ústí nad Orlicí nebo Wellness hotelu Frymburk, kde návštěvníci najdou velmi zajímavý program včetně speciálních saunových ceremoniálů. V Aquapalace Praha navíc proběhnou přednášky a besedy o saunování a od 22.00 h se návštěvníci Aquapalace Praha pokusí o zápis rekordu „Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě“. Nezáleží, kterou ze 12 finských, římských nebo venkovních saun si vyberou. V každé z nich bude 1 instruktor z řad celebrit a zkušených saunérů, kteří provedou saunové rituály. Komisař z Agentury Dobrý den poté uskuteční oficiální sečtení saunujících se lidí a věřmě, že rekord bude na světě. Svou účast na akci potvrdila 1. česká vicemiss Mirka Košťanová a 2. Česká vicemiss Bára Kolářová.

Program Saunové noci v Aquapalace Praha:

18.30 – úvodní přednáška o saunování v prostoru Paláce relaxace – Pohoda café bar

19.30 – setkání s novináři

20.05 – beseda o historii saunování (setkání u svíček v relaxační místnosti nad finskými saunami)

21.15 – zdravotní aspekty saunování (setkání u svíček v relaxační místnosti nad finskými saunami)

21.30 – saunování dětí (setkání u svíček v relaxační místnosti nad finskými saunami)

22.00 – POKUS O REKORD – nejvíce saunujících se lidí na jednom místě

22.30 – závěrečné zakončení včetně vylosování cen pro účastníky akce

V sobotu 18. 12. bude v Aquapalace Praha prodloužená otevírací doba až do 23.30 h. Návštěvníci si budou moci užít romantiku Vodního i Saunového světa za svitu svíček a doprovodu relaxační hudby. Zvýhodněný vstup od 20.00 je 350 Kč. Zveme všechny novináře a milovníky saunování, aby přišli podpořit náš pokus o rekord. Vítán je kdokoli, ať se přijde jen podívat, zaplavat si, nebo si užít Saunovou noc bez účasti na rekordu.

Program Saunové noci ve Wellness Hotelu Frymburk:

18:00 – medový ceremoniál (Finská sauna)

20:00 – ceremoniál peelingovou mentolovou solí (Solná lázeň)

S výkladem saunéra, malé sladké překvapení pro každého a navíc vstupné se slevou 20%

Program Saunové noci v Ústí nad Orlicí:

17:00 – 19:00 – ženy

19:00 – 21:00 – muži

21:00 – 23:00 – společné

Součástí bude medový rituál a přírodní peeling (cukr/citron), navíc akční cena – 2 hod. lázně – 60Kč.

V aquaparku Olešná bude v rámci saunové noci prodloužen provoz sauny až do 23.00 h. Také zde proběhne saunování při svíčkách.

Akce je pořádána ve spolupráci s ČAW a ABAS. Mediálním partnerem je on-line magazín WellnessNoviny.cz a časopis BAZÉN & SAUNA. Projekt Aquainfo/Aquamanie vzniká za podpory MMR.

SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!SAUNOVÁ NOC - relax, zábava a pokus o rekord!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka