Saunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace mistrovství v saunových ceremoniálech v Rakousku

Soutěže v saunových ceremoniálech jsou ve světě velmi oblíbené. Jde o porovnání výkonů jednotlivých saunérů, jejich nápadů, techniky provedení nebo použité esence. Nejdůležitější je však možnost výměny zkušeností, navázání nových kontaktů. Pořadatel českých mistrovství v saunových ceremoniálech a akcí SaunaFest Pavel Hofrichter vidí velký význam právě ve spolupráci se zahraničím. Jiří Sonntag z Relax centra Kolštejn se zúčastnil mezinárodní akce v Rakousku.

Největší zahraniční událostí je bezpochyby mistrovství světa v saunových ceremoniálech (http://www.sauna-wm.com/)a to se uskuteční na konci října v rakouském Bad Gastein. Na toto mistrovství jsou za ČR nominováni dva nejlepší saunéři, účastníci oficiálního mistrovství ČR, které proběhlo v únoru v rámci akce SaunaFest v Cedrus Spa. Nicméně každá příležitost změřit síly v mezinárodní soutěži je pro české saunéry velmi lákavá. Další mistrovství s mezinárodní účastí uspořádali organizátoři v Rakousku, v H2O Therme. "Z českých saunérů jsme pro tuto událost vybrali Jiřího Sonntaga z Relax centra Kolštejn, který měl úspěch i v kvalifikaci na mistrovství světa na SaunaFestu 2013. Získal zde ocenění za saunové esence a ingredience. Dlouhodobě vnímáme snažení týmu Relax centra Kolštejn na poli zážitkového saunování jako inovativní a velmi přínosné." říká Pavel Hofrichter. "Do zdejšího saunového světa v keltském stylu, kde nechybí ani pravá čajovna velmi rád jezdím. Nyní se zde připravují na rozšíření v podobě zvětšené ceremoniálové sauny, tak aby si příjemné keltské saunové ceremoniály mohlo užít více návštěvníků..." dodává Hofrichter.

Tým saunérů Relax centra Kolštejn se vydal mezi evropské kolegy „saunéry“ s originálním keltským programem, tentokrát v rámci kvalifikace na další světovou soutěž. Jednalo se již o druhou mezinárodní soutěž v saunových ceremoniálech, které se zástupci Relax centra Kolštejn aktivně účastnili. Kvalifikační kolo na další světové mistrovství proběhlo v Rakouském Sebersdorfu v H2O Therme Resortu od 8. - 12. 5. 2013. Mezi přihlášenými saunéry byli soutěžící z Rakouska, Německa, Itálie, Švýcarska, Ruska, Chorvatska, Slovenska, Dánska, Maďarska a Česka. Samotného mistrovství se však skutečně účastnilo 16 soutěžících, přičemž 9 ze zúčastněných byli domácí Rakušané, zbylých 7 saunérů a saunérek pocházelo z Německa, Chorvatska, Maďarska a Česka.

Nejen díky 15. místu je nutné se na výsledek koukat z druhé stránky. Uzavřená komunita rakouské saunové školy mezi sebe jen tak někoho „nepustí“. Díky sympatiím, které Keltové v Sebersdorfu vzbudili, však navázal český tým saunérů velmi dobré vztahy s maďarským a chorvatským týmem. Nyní doufá v uspořádání mezinárodního podzimního setkání saunérů přímo na půdě Relax centra Kolštejn v Branné. Předpokládáme, že tato akce bude v kalendáři saunových eventů s puncem kvality pod hlavičkou SaunaFest.

Na mistrovství byl používán jiný systém hodnocení a také rozdělení ceremoniálů na konzervativní - tradiční (bez jakýchkoliv efektů) a moderní ceremoniály (s hudbou a dalšími efekty). "Cenná je také zkušenost z průběhu akce a možnost vidět a zažít atmosféru a vystoupení kolegů saunérů z jiných zemí. Jiné zvyky, nápady, přístup k vystoupení a chování v saunách, vše je výbornou zkušeností, kterou bude tým Relax centra Kolštejn rád předávat hostům a návštěvníkům wellness centra Vitální svět." říká Tomáš Drápal, manažer Relax centra Kolštejn.

Saunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace  mistrovství v saunových ceremoniálech v RakouskuSaunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace  mistrovství v saunových ceremoniálech v RakouskuSaunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace  mistrovství v saunových ceremoniálech v Rakousku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka