SaunaFest 2017 představí to nejlepší ze světového saunování

Pátý ročník mezinárodně uznávaného festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2017 se letos, již podruhé, uskuteční v Aquapalace Praha, v největším saunovém světě v ČR. Od 30. března do 2. dubna se zde sejdou milovníci saunování, saunových ceremoniálů a saunového divadla z více než deseti zemí světa. Bohatý program nabídne během tří dnů na 80 ceremoniálů špičkových saunérů.

SaunaFest je jednou z největších saunových akcí v Evropě, která každoročně přináší to nejlepší ze saunového umění. Vedle setkání saunérů, výměny zkušeností a oborového setkání jde o festival určený široké veřejnosti. Saunoví fanoušci se mohou těšit nejen na bohatý program saunových ceremoniálů a procedur, ale i na soutěžní vystoupení.

SaunaFest se za krátkou dobu své existence stal jednou z nejprestižnějších evropských saunových událostí. Jeho pořádání pro nás znamená obrovskou inspiraci a možnost spatřit světovou špičku v saunových animacích na jednom místě. Jsme velice rádi, že můžeme představit náš špičkový Saunový svět, jak zahraničním a domácím soutěžícím, tak i široké veřejnosti. Jsem přesvědčen, že zázemí Aquapalace Praha a skvělý tým složený z našeho personálu a organizátorů, ale i mnoha dobrovolníků, umožní všem příznivcům saunování si naplno vychutnat tuto unikátní událost,“ uvedl generální ředitel Aquapalace Praha Martin Komárek.

Již tradičně se v rámci festivalu uskuteční dvě hlavní soutěže v provedení saunových ceremoniálů - Grand Prix Czech Republic a Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. V obou soutěžích předvedou saunéři odborné porotě i návštěvníkům z řad široké veřejnosti zážitkový saunový ceremoniál. Ti pak následně zhodnotí jak celkové provedení, tak vhodnost vybraných vonných esencí, tak i komunikaci saunéra s návštěvníky. Třetím soutěžním kláním je soutěž s názvem Mistr ručníku, kde předvedou saunéři své umění i mimo saunu, v rámci společenského večera.

"Smyslem SaunaFestu, ale není jen samotná soutěž. Chceme návštěvníky upozornit na důležitost pravidelného saunování, které má příznivý dopad na zdravý životní styl," říká Saunový mág Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která společně s Aquapalace Praha zajišťuje organizaci akce.

Vstupenky na saunový festival a pobytové balíčky jsou k dispozici na stránkách Aquapalace Praha.

Organizátorem SaunaFestu je Česká asociace saunérů ve spolupráci s Aquapalace Praha.

SaunaFest 2017 představí to nejlepší ze světového saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka