SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!

Během minulého víkendu 14. - 16. března 2014 proběhla největší saunová událost roku v ČR – SAUNAFEST 2014. Dvě soutěže v saunových ceremoniálech a zážitkovém saunování přilákaly kromě účastníků z 12 zemí i nečekané množství návštěvníků z řad veřejnosti a odborníků ze světa wellness. Připraven byl bohatý doprovodný program i neformální výměna zkušeností.

V rámci Oficiálního Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech soutěžilo 13 saunérů z různých saunových provozů. Dva nejlepší loňští soutěžící se opět utkali o první a druhé místo, díky svému excelentnímu výkonu ale tentokrát obsadil první místo Lukáš Poluk. Jaroslav Pallas skončil velmi těsně za ním. Trojici nejlepších českých saunérů doplnila zástupkyně něžného pohlaví Judita Mullerová. Vítězové si tak zajistili postup na říjnové mistrovství světa v rakouském Bad Hofgastein. Další čeští saunéři pojedou v rámci aktivit CZECH NATIONAL SAUNA MASTER TEAM na další zahraniční eventy a soutěže.

Ve Velké ceně ČR v saunových ceremoniálech změřili všichni čeští soutěžící své síly se zahraničními kolegy. Mezinárodního utkání se tak zúčastnilo celkem 26 soutěžících. A že čeští saunéři skutečně patří mezi evropskou špičku, dokazuje třetí místo Jaroslava Pallase. Druhé místo si zasloužil úžasným výkonem Fabian van Dijk. Odbornou porotu i veřejnost však nejvíce zaujal Ital Renato Cazzolato a odnesl si tak první místo. Za své vystoupení v obou soutěžích získal od poroty zvláštní cenu i teprve 19-ti letý Jiří Malina ml. Poprvé startoval v soutěži saunového umění a získal si pozornost odborné poroty i návštěvníků. Jiří Malina ml. se stal Objevem roku 2014. Jiří působí, stejně jako jeho otec v Resortu Valachy, ve Wellness Horal. Zde  objevil kouzlo saunových ceremoniálů a s velkým zaujetím se věnuje saunovému divadlu.

SaunaFest 2014 přinesl i naprostou novinku v saunových disciplínách. Soutěž Mistr Ručníku (The Towel Master Competion) představila nejnovější trendy v technikách mávání ručníkem a sklidila obrovský úspěch nejen u odborníků, ale i u veřejnosti. Autor soutěže Pavel Hofrichter a jeho tým zadali všem soutěžícím předvést na vlastní hudbu jednominutové představení kreací s ručníkem. Všichni si to opravdu užili, největší radost však měli samozřejmě vítězové. Překvapivě obsadili všechny první místa Češi Jiří Žákovský, Jaroslav Pallas a Lukáš Poluk a nechali tak pro zahraniční účastníky až 4. místo. Takto propracované techniky mávání ručníkem vyžadují opravdu tvrdý trénink a není proto divu, že po soutěži vznikl neformální workshop. Všichni účastníci kroužili ručníky dál a snažili se pochytit techniky vítězů.

Velký úspěch sklidil i doprovodný program. Hned v sobotu dopoledne začala stavba sudové sauny od firmy Caretta spa. Čtyřem mužům trvala celá stavba ani ne hodinu a celý zbytek dne tak mohla sloužit k saunování na břehu jezera. Zážitkem pro každého určitě bylo i severské metličkování nebo ruská banja v podání Lotyšů či italské metličkování v parní lázni. Účastníci si mohli vyzkoušet i nové saunové vůně či medové peelingy. K ochlazení a relaxaci pak posloužilo i přírodní jezírko.

Konec SaunaFestu přinesl špičkovou ukázku saunových divadel od opravdových celebrit. V ČR zatím neviděné techniky práce v sauně předvedl během delšího ceremoniálu Lay Pang Ong. Ledové koule, které roztávaly na saunových kamnech, postupně a velmi harmonicky zvyšovaly teplotu v sauně. Souboj mezi horkem a ledem přinesl velmi emotivní konec ceremoniálu. Finále SaunaFestu patřilo Lise Pobre Christensen a pěti dalším saunérům, které si sama vybrala. Společné představení zakončené ochlazením v bazénku a přírodním jezírku přineslo velkolepý konec úžasnému víkendu.

SaunaFest 2014 přinesl kromě nevšedních zážitků všem zúčastněným i možnost vzájemné výměny zkušeností. Pro inspiraci si přijelo velké množství majitelů a provozovatelů wellness a saunových světů a díky nim se jistě můžeme těšit na saunové ceremoniály po celé ČR.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem návštěvníkům, soutěžícím, wellness odborníkům, novinářům a pořadatelům za nádherný víkend plný saunové atmosféry a těšíme se na shledání na příštím ročníku SaunaFestu!

SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka