Sauna uprostřed norského fjordu

Už sám název napovídá, že jde o něco jedinečného. Sauna vybudovaná uprostřed mořského zálivu, jejímž autorem je Sami Rintala a skupina studentů umělecké akademie z Norska, je přímo uměleckým dílem. Pokud vás nápad zaujal, můžete se na něj jet podívat do vesničky s názvem Rosendal Village u Handargerfjord v Norsku.

Právě v této oblasti, kde se zimní teploty pohybují okolo - 20 stupňů Celsia, se nachází přímo uprostřed fjordu finská sauna vyhřátá na teplotu 90 stupňů. Ta představa: sedíte na dřevěné lavičce, vodou poléváte rozžhavené uhlíky a přitom víte, že za dveřmi sauny je více než o 100 stupňů méně. K nerušené relaxaci pomáhá fakt, že vás od civilizace dělí hektolitry studené vody. Celý fjord je tedy jen váš a můžete si užívat nekonečné ticho a samotu vedoucí k duchovní očistě.

Sauna je ukotvená uprostřed fjordu, dostupná je tedy jen pomocí loďky. Přes zimu voda navzdory arktické poloze nezamrzá díky teplé vodě z Golfského proudu. Přes den do sauny proniká zimní denní světlo a v noci září jako plovoucí lucerna. Bezpochyby se jedná o geniální místo k pročištění hlavy od našich každodenních problémů.

Sauna uprostřed norského fjorduSauna uprostřed norského fjorduSauna uprostřed norského fjordu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka