Sauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaci

Třetí ročník originální soutěže relaxačních ceremoniálů a peelingů proběhl na Hrubé Vodě u Olomouce.

Na konci listopadu se uskutečnil již 3. ročník soutěže Sauna Herbal Cup 2016. Tento ojedinělý svátek zážitkového saunování se poprvé konal ve Wellness hotelu Hluboký dvůr v Resortu Hrubá voda u Olomouce. Od čtvrtečního rána (24.11.2016) do nedělního odpoledne (27.11.2016) zde probíhala soutěž zaměřená na relaxační ceremoniály s využitím přírodních esencí, ingrediencí a macerátů. Nechyběla ani soutěž peelingových procedur v parní lázni. Hodnotila 12-ti členná mezinárodní porota složená z odborníků ze 4 zemí světa.

Ve 3. ročníku jsme přivítali soutěžící z 6 zemí, z Itálie, Maďarska, Rakouska, Polska, Slovenska a České republiky. Letos jsme měli soutěž rozdělenou na 3 kategorie: Hlavní kategorie relaxačních ceremoniálů hodnocená odbornou porotou, Divácké hlasování a také samostatná soutěž peelingových procedur. Soutěžilo celkem 21 saunérů a výsledky byly velmi těsné, přesně akcentovali vysokou úroveň provedení jednotlivých vystoupení. Letos to bylo skutečně o prsa :-).

A kdo to vlastně vyhrál? Už vás nebudeme napínat.

Hlavní kategorie:

1) Mario Santini

2) Eliška Blažková

3) Tímea Végh

 

Hlasování veřejnosti:

1) Mario Santini

2) Jiří Žákovský

3) Jiří Sonntag

 

Peeling:

1) Marco Manni

2) Jiří Žákovský

3) Ryszard Rak

 

Originální soutěž připravili v roce 2013 Pavel Hofrichter, Radovan Štícha a Tomáš Drápal v Relax centru Kolštejn. Jde o soutěž zaměřenou na přírodní esence a ingredience. Od roku 2016 jsou náplní soutěže výhradně relaxační saunové ceremoniály s využitím 100% éterických olejů, éo v BIO kvalitě. Soutěží se také v peelingových procedurách a přípravě originálních peelingů. Jde o rodinné setkání saunerů a přátel plné inspirace, workshopů a ukázek toho nejlepšího umění z různých koutů světa.

Saunéři mají příležitost vzájemné výměny zkušeností a načerpání inspirace od skutečných odborníků a profesionálů v oblasti saunování. Letos své umění představil Lay Pang Ong (Malajsie, Dánsko), dále pak aromaterapeut Martijn Vanhoorelbeke z Belgie.

Používají se bylinky, vonná dřeva, éterické oleje, čaje a další přírodní materiály v souladu s hudbou a relaxačními technikami.

 

Místo pořádání:
2013 – Relax Centrum Kolštejn
2015 – Relax Centrum Kolštejn
2016 – Wellness hotel Hluboký dvůr, Hrubá voda

Sauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaciSauna Herbal Cup přinesl prostor pro saunovou relaxaci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka