Sauna Herbal Cup 2017

Ve čtvrtém ročníku přichází soutěžní setkání saunérů, které se opět uskuteční v resortu Hrubá Voda u Olomouce. Poslední listopadový víkend se zde odehraje jedna z největších saunových událostí podzimu v Evropě. Vedle setkání zde budou saunéři i soutěžit a to v provedení relaxačních saunových ceremoniálů a peelingových procedur. Celý program je vhodný také pro širokou veřejnost a milovníky sauny a wellness aktivit.

Účast 22 českých a zahraničních saunérů, speciální hosté, prestižní mezinárodní porota, zajímavý program a workshopy, to vše čeká na návštěvníky Sauna Herbal Cupu 2017. Od čtvrtka 23. do neděle 26. listopadu zde proběhne přes 30 soutěžních saunových ceremoniálů v SAUNA ARENĚ a mnoho doprovodných programů. Návštěvníci se mohou těšit například na oblíbené procedury s metličkami, od bánčiků z Estonska a Ruska.

Původní záměry iniciátorů netradičního projektu ze světa zážitkového saunování, tzv. „Sauna Herbal Cup“ byly naplněny. Čeští saunéři předvádí své dovednosti již v mnoha českých saunách, účastní a vyhrávají nejen národní, ale také světové soutěže. Čerstvou novinkou je titul mistra světa českého zástupce Jiřího Žákovského. Jednou z takovýchto soutěží je také Sauna Herbal Cup.

V době, kdy zážitkové saunování v Ćeské republice již není velkou neznámou, je naopak cítit nějaká vnitřní potřeba ukázat mnoha saunérům u nás i za hranicemi, že saunové ceremoniály mohou být něco více než dynamická a rychlá hudba, mistrovské ovládání techniky s ručníky či spousta světel a efektů uvnitř sauny. Sauna je zejména relaxace!

Stále přibývá mladých a nadšených saunérů a saunérek, stejně tak soutěží v saunových ceremoniálech. Nastala však další otázka, kam a jakým směrem posunout saunové ceremoniály, aby byly zachovány základní principy saunování spojené především s příjemnými pocity, přírodními vůněmi, oleji, maceráty, peelingy.

Tři přechozí ročníky soutěže Sauna Herbal Cup, které proběhly v rámci projektu SaunaFest na cestách v roce 2013, 2015 a 2016, nastavily laťku velmi vysoko. Soutěže se účastnila evropská špička, speciální hosté, ti nejlepší saunéři České republiky. Především díky podařeným ročníkům soutěže se organizátoři rozhodli uspořádat již čtvrtý ročník soutěže, kterému letos nově díky velkému zájmu saunérů ze zahraničí, musely předcházet národní předkola soutěže. Bylo tomu tak například v Itálii či v Polsku. Ti nejlepší z národních kvalifikací postoupili do české soutěže, která letos již podruhé proběhne v resortu Hrubá Voda u Olomouce.

Není náhodou, že se velká rodina saunérů setká právě v resortu Hrubá Voda, konkrétně ve Wellness hotelu Hluboký dvůr. Navozená přátelství, získané kontakty a zkušenosti na soutěžích z uplynulých let motivovala organizátory k uspořádání dalšího úspěšného ročníku soutěže, kde se v letošním roce hodnotí výhradně kvalita přírodních esenciálních olejů, vlastně vyráběné macaráty a výluhy, speciální peelingy.

Na konci listopadu se saunový svět hotelu Hluboký dvůr u Olomouce dočká skutečné pocty. Akce pořádaná pod záštitou mnoha odborných asociací představí poměrně nový obor saunování veřejnosti. „V mezinárodní porotě zasednou odborníci v jejichž středu přivítáme Martinja Vanhoorelbeka z Belgické společnosti Loyly Masters. Jedná se o jednoho z největších odborníků na přírodní éterické oleje, které letos jsou velkým trendem v saunování a Sauna Herbal Cup jim poskytne velký prostor i při doprovodných programech a workshopech pro soutěžící i návětvníky“ zve příznivce saunování Pavel Hofrichter, který je i naším odborníkem na zážitkové saunování. Mezi 12 porotci jsou pak odborníci z Norska, Polska, Itálie. Svůj program předvede i Lay Pang Ong z Malajsie, působící v Dánsku, který je již tradičním hostem Sauna Herbal Cupu a jehož relaxační procedury jsou skutečnou legendou.

Akce je pořádána se záštitou odborných asociací: Česká asociace saunérů, Italská asociace saunérů, Asociace bazénů a saun, Asociace pracovníků v regeneraci.

Kontakt:

www.SaunaHerbalCup.eu

Česká asociace saunérů – www.sauneri.cz

Pavel Hofrichter, hofrichter@saunovymag.cz

 

Zdroj a Fotografie: Pavel Hofrichter, Tomáš Drápal, archiv sauneři.cz - děkujeme!

Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017Sauna Herbal Cup 2017

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka