Sauna Herbal Cup 2016

Saunoví mistři mnoha zemí Evropy zamíří do Hrubé Vody u Olomouce

Setkání saunérů, výměna zkušeností a také soutěž v relaxačních ceremoniálech a peelingových procedurách - to je Sauna Herbal Cup 2016. Pro návštěvníky bude připravený bohatý program v Resortu Hrubá Voda, jde 3. ročník této unikátní akce proběhne poslední listopadový víkend. Umění saunérů z několika zemí, krásná atmosféra, více jak 30 saunových ceremoniálů. To vše v nové ceremoniálové sauně ve wellness centru hotelu Hluboký důl zmíněného resortu.

Původní záměry iniciátorů netradičního projektu ze světa zážitkového saunování, pod názvem Sauna Herbal Cup byly naplněny. V prvním ročníku v roce 2013 jsme objevovali kouzlo 100% přírodních éterických olejů a dalších přírodních produktů. Soutěžilo se na první soutěži v Evropě v přípravě peelingových procedur. Nyní čeští saunéři předvádí své dovednosti, mnohdy získané právě na Sauna Herbal Cupu, již v mnoha českých saunách, účastní a umisťují se na světových i domácích soutěžích. Stále přibývá mladých a nadšených saunérů a saunérek, stejně tak soutěží v saunových ceremoniálech. Nastala však další otázka, kam a jakým směrem posunout saunové ceremoniály, aby byly zachovány základní principy saunování spojené především s příjemnými pocity, přírodními vůněmi, oleji, maceráty, peelingy. A Sauna Herbal Cup tedy přichází s inovativní specializací, ve svém třetím ročníku se orientuje na klidové, relaxační ceremoniály namísto saunového divadla, které je součástí příbuzné akce s názvem SaunaFest.

Dva předchozí ročníky soutěže Sauna Herbal Cup, které proběhly v rámci projektu SaunaFest na cestách v roce 2013 a 2015, nastavily laťku velmi vysoko. Soutěže se účastnila evropská špička, speciální hosté, ti nejlepší saunéři České republiky. „Především díky podařenému loňskému ročníku v Relax centru Kolštejn a velkému zájmu saunérů ze zahraničí jsme se s Pavlem Hofrichterem a Radovanem Štíchou rozhodli o uspořádání třetího ročníku již v roce 2016,“ uvedl Tomáš Drápal, jeden z iniciátorů soutěže. Do projektu se letos zapojilo nové zařízení, resort Hrubá Voda u Olomouce.

Není náhodou, že se velká rodina saunérů setká právě v resortu Hrubá Voda, konkrétně ve Wellness hotelu Hluboký dvůr. Navozená přátelství, získané kontakty a zkušenosti na soutěžích z uplynulých let motivovala organizátory k uspořádání dalšího úspěšného kola soutěže, kde se v letošním roce hodnotí zejména kvalita přírodních esenciálních olejů, vlastně vyráběné maceráty a výluhy, speciální peelingy.

Venkovní zážitková sauna hotelu Hluboký dvůr***

Na konci listopadu se hotel Hluboký dvůr u Olomouce dočká při svém otevření venkovní části saunového světa s velkokapacitní saunou skutečné pocty. Do soutěže jsou zvání nejlepší saunéři z Rakouska, Itálie, Polska, Slovenska a dalších zemí. Mezi speciální hosty v mezinárodní porotě zavítají Lay Pang Ong z Malajsie (mistr relaxačních ceremoniálů) a zástupce soutěže Aufguss WM, pan Gerhard Ten Hove.

Speciální hosté, mezinárodní porota, zajímavý program a workshopy, to bude program soutěže Sauna Herbal Cup 2016, a sice od čtvrtka 24. 11. do nedělního finále 27. 11. 2016.

Akce pořádaná pod záštitou mnoha odborných asociací představí poměrně nový obor zážitkového saunování veřejnosti.

Mezi soutěžícími jsou nejlepší saunéři z České republiky včetně současného mistra ČR Jiřího Žákovského, který se nedávno stal vicemistrem světa na mistrovství AUFGUSS WM. Polovina startovního pole jsou pak soutěžící z dalších zemí. Velké zastoupení má blízké Slovensko, přijede i prezident italské saunové asociace AISA Mario Santini. Návštěvníci se těší na oblíbeného Tibora z Rakouska, maďarskou delegaci nebo polské soutěžící.

Dva měsíce před zahájením soutěže s nezvykle vysokým počtem 24 saunérů z mnoha zemí Evropy byl na internetových stránkách www.hlubokydvur.cz také spuštěn rezervační systém pro objednání vstupenek na jednotlivé dny soutěže.

Zážitkové saunování je nyní velkým trendem a rozvíjející se novinkou. Přibývají sauny a wellness resorty, kde se již zážitkové saunování nabízí. Soutěže, jako je Sauna Herbal Cup, pak umožňují poměřit výkony saunérů a představit novinky. Očekáváme účast hned několika saunérů ze světové špičky. V mezinárodní porotě zasednou odborníci v jejichž středu přivítáme Martinja Vanhoorelbeka z Belgické společnosti Loyly Masters. Jedná se o jednoho z největších odborníků na přírodní éterické oleje, které letos jsou velkým trendem v saunování a Sauna Herbal Cup jim poskytne velký prostor i při doprovodných programech a workshopech pro soutěžící i návětvníky“zve příznivce saunování Pavel Hofrichter, který je i naším odborníkem na zážitkové saunování.

Pobytový balíček SAUNA HERBAL CUP

Náplní pobytu pro osobu vždy:
- 2x nádherné ubytování ve Wellness hotelu Hluboký dvůr*** superior či v moderních apartmánových chatách
- 2x bufetové snídaně
- 2x čtyřchodové večeře
- vstup do saunového světa během konání soutěže Sauna Herbal Cup
- 1 jízda na bobové dráze
- Zapůjčení županu, ručníkový servis
- Wi-fi připojení v celém areálu
- Parkování
- Zvýhodněné ceny na služby a atrakce resortu Hrubá Voda

>> Cena: 3.290 Kč/os. = 121 euro
>> REZERVACE POBYTU ZDE

 

Program pro veřejnost:

  • Čtvrtek 24. 11. - soutěž probíhá 10:00 - 19:00
  • Pátek 25.11. - soutěž probíhá 10:00 - 19:00
  • Sobota 26. 11. - soutěž + finále soutěže 10:00 - 19:00
  • Neděle 27. 11. - finále 10:00 - 14:30 - finále divácké soutěže, soutěž nejlepších peelingů

Akce je pořádána se záštitou odborných asociací: Asociace bazénů a saun, Asociace pracovníků v regeneraci, Česká asociace saunérů, Asociace hotelů a restaurací ČR a Olomoucký kraj.

 

Zdorj a fotografie: Tomáš Drápal a archiv sauneri.cz

Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016Sauna Herbal Cup 2016

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka