Sauna Herbal Cup 2013

Rozhovor s ředitelem Relax centra Kolštejn Tomášem Drápalem

Poslední listopadový víkend proběhne v Jeseníkách jedinečné mezinárodní setkání saunérů z celé Evropy. Relax centrum Kolštejn v Branné hostuje jedinečnou saunařskou soutěž. Mezinárodní soutěže s názvem SAUNA HERBAL CUP 2013 se bude účastnit 17 saunérů z 8 evropských zemí!

Všech 17 saunérů bude pro veřejnost předvádět své dovednosti v saunách, polévat saunové kameny vonnými esencemi, aromatickými peelingy v parních kabinách a okouzlovat vás svou saunovou show, ohněm, převleky a příběhy.

Jedinečná akce v rámci České republiky bude probíhat od pátku 28. 11. a vyvrcholí finálem v neděli 1. 12.

V čem spočívá tato soutěž a co mohu jako host od soutěže očekávat?

Očekávejte především nádherný zážitek. Sedíte v sauně o kapacitě 25 osob, saunér přichází do sauny, vyvětrá ji čerstvým vzduchem, poleje lávové kameny podmanivými esencemi a vůněmi, začne hrát hudba, která doprovází 10ti minutový příběh. Všem dokresluje speciální osvětlení a práce s ručníky, prapory a vějíři. Je to neskutečný zážitek ze saunování.

Na koho se můžeme přijet do Branné podívat?

Přijede za námi 17 saunérů z Česka, Slovenska, Itálie, Německa, Rakouska, Chorvatska, Maďarska, Polska. Bude to nádhera. Všichni saunéři se již moc těší. Všichni mají připravené dva ceremoniály, ve kterých budou soutěžit. Potřebujeme však veřejnost, aby saunéry mohla ohodnotit!

Znamená to tedy, že hlasovat v soutěži budou třeba naši čtenáři?

Přesně tak, kapacita sauny je vždy 25 osob, hodnocení saunérů je objektivní, hlasují tedy lidé přítomní v saunách. V sauně jsou vždy i zástupci odborné poroty. Budeme hodnotit esence, techniku a show. Systém hodnocení a hlasování je podle světových pravidel. Bude to mít úroveň a vy toho budete součástí.

Na co nebo na koho byste nás speciálně pozval?

Program je zajímavý po celou dobu. Atraktivní budou páteční tréninky a páteční saunová noc, provoz saunového komplexu bude v provozu až do půlnoci se speciálním programem. Sobotní soutěžní kola probíhají od 9.30 do 19.00 h, v sobotu proběhne celkem 17 ceremoniálů ve velké keltské sauně a 17 ceremoniálů v praní kabině. Konkrétně budou soutěžit například Italové, kteří jsou mezi světovou TOP10, nejlepší Rakušan a Chorvatka, neskutečně sympatická Maďarka a nejlepší saunéři Polska. Z České republiky budou soutěžit jen ti nejlepší – přijede mistr i vicemistr České republiky a také nejlepší saunér v esencích ČR, náš Jirka Sonntag.

Kdy a kam tedy máme přijet, kde si mohu zakoupit lístky?

Přijeďte do Branné v Jeseníkách. Relax centrum Kolštejn najdete na náměstíčku. Začínáme v pátek od 14.00 h a pokračujeme až do půlnoci. V sobotu opět začínáme 9.30 h a končíme v 19 hodin. Nedělní finále bude probíhat od 9.30 h a slavnostní předání cen vítězům proběhne ve 14.00 h.

Vstupenky možné objednávat na e-shopu, který najdete na stránkách Relax centra Kolštejn – www.relaxkolstejn.cz.

Foto: Tomáš Drápal, ředitel hotelu, děkujeme.

Sauna Herbal Cup 2013Sauna Herbal Cup 2013Sauna Herbal Cup 2013Sauna Herbal Cup 2013Sauna Herbal Cup 2013Sauna Herbal Cup 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka