S Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivingu

Na závodech Highjump jsi byla naposledy v roce 2009. Co tě přimělo letos přijet? Závody se mě opravdu líbí a baví mě. Na závodech jsem byla několikrát s přáteli a pokaždé to bylo super. Jsem ráda, že na Highjumpu se každý může zapojit do závodů a dělat šílené věci, je to úžasné.

Tak to nás moc těší. Vím jak jsi loni psala že tě moc mrzí, že nemůžeš dorazit z Číny. Co jsi vlastně dělala ty dva roky?
Pracovala jsem v Macau-Čína, ve velké vodní show. Takzvaný Dům Tančící Vody. Je to podobné jako Cirque du Soleil show v Las Vegas.

Patříš mezi elitu sportu cliffdiving a skáčeš s nejlepšími skokany na světě.
Jaké to pro tebe je?

Skvělé. Mám ráda tenhle sport, a myslím, že v blízké budoucnosti bude veliký boom Cliffdivingu a budeme mít mnohem více příležitostí ke skákání.

Jaké je tvoje normální povolání, co děláš?
Mám Magisterský titul pro angličtinu, zeměpis a španělštinu. Ale v současnosti ještě nechci učit ve škole. Chci skákat, létat, cestovat, dělat šílené věci a být sama sebou. Během léta jsem pracovala v malé skokanské show nedaleko mého rodného města.

Proč jsi si vybrala zrovna skoky do vody? Co tě inspirovalo?Na začátku jsem dělala gymnastiku, ale také mám ráda vodu. Skoky do vody jsou dobrou kombinací obou sportů. Cliffdiving mám především ráda, protože pokud chci posouvat svoje hranice musím věřit 100% v sebe sama.

Které bylo nejbláznivější místo, kde jsi doposud skákala?
Hřiměždice - protože lidé jsou tam šílení;-). Také bylo velice krásné skákat ze staré lodi v přístavu v Hamburku. Úžasné byly skoky ze soukromého bytu do moře v Itálii nebo z útesů na Jamajce.

Jaký je tvůj sen? Sníš o nějakém zvláštním místě kde by jsi chtěla skákat?
Moje hlavní přání je zůstat zdravá, abych mohla závodit ještě hodně let. Chtěla bych si zaskákat v Mexiku.


Připravuješ se nějak speciálně na závody?
Často trénuji s přáteli gymnastiku a na bazénu. Důležitá je flexibilita a síla při výcviku.

S kým by jsi si ráda zazávodila a neměla jsi k tomu ještě příležitost?
Ráda bych si v cliffdivingu po světě zaskákala s ženami. Highjump v České republice je jediné místo, kde mám opravdovou konkurenci i u žen, protože na ostatních závodech po světě soutěžím pouze s muži.

Tak to tě potěším, protože naše skokanky světové kvality: Lucie Absolonová a Natálie Jiroutková letos pojedou skákat na pár závodů po Evropě. Hlavně ale dorazí na Highjump a bude to opravdu veliký boj o trůn nejlepší skokanky!!

Jo... tak to je bezvadná zpráva, moc se těším.

 

 

V čem by jsi se chtěla zlepšit?
Vím, že můžu udělat víc. Můžu předvést složitější skoky a můžu jít ještě o kousek výš. Letošní sezónu na tom hodně pracuji a chci se zlepšovat a na všem makat i tu další sezónu.


Co je nejdůležitější, aby se člověk stal profesionálním skokanem a zůstal na vrcholu?
Buďte trpěliví, hlavně když se učíte nové věci. Člověk musí být statečný, ale né sebevrah. A musíte si věřit.

Aničko děkuji za rozhovor a těšíme se na tebe.
Také děkuji a moc se těším až začne párty Highjump 2012!

 

 

  • Záliby: cestování, horolezectví, tanec a nedělat nic:-)
  • Oblíbený drink: červené víno
  • Oblíbená země: Německo, Kolumbie, Polsko a samozřejmě Česká republika, protože Highjump-akce je naprosto unikátní na celém světě!
  • Oblíbený skok: handstand jumps
  • Nejlepší filmový hrdina: Shakira i přesto, že je zpěvačka ne herečka:-))

 

Ptal se a rozhovor poskytl Tomáš „Jechy“ Jechort

Fotografie:J.Tůmová, PR kontakt akce HIGH JUMP, Bluegekko.cz

 


S Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivinguS Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivinguS Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivinguS Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivinguS Annou Bader – účastnicí akce HIGH JUMP a vyznavačkou cliffdivingu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka