Rozhovor s plážovým volejbalistou Martinem Tichým, který se stal králem českého písku

Finále tradičního turnaje Ideastav King & Queen proti sobě v sobotu v Beachklubu Pankrác postavilo Martina Tichého a Honzu Dumka. Běžně by si každý vybral spoluhráče a rozdali by si to v regulérním utkání, jenže kluci se rozhodli pro neobvyklé řešení. Když souboj jeden na jednoho, tak souboj jeden na jednoho. A v bagrované byl úspěšnější Márty.

„Bagrovanou hraji velice často a mám jí rád, takže asi větší praxe rozhodla. Ačkoliv Honza je rychlík,“ říká mistr republiky z roku 2011, který do příští sezóny plánuje vstoupit s Pavlem Laso Rotreklem.

 

Co pro tebe vítězství v Kingovi znamená?

Minulý rok jsem si ve finálové skupině zlomil malíček a pěkně ty tři sety protrpěl, letos jsem přežil bez zranění a bez bolesti a moc jsem si ten turnaj užil. Jsem za to vítězství samozřejmě rád a vážím si ho.

 

Navíc když jsi sesadil, nebo jsi nástupcem, trojnásobného kinga Bobba Kufy.

Jo, jo, král je mrtev ať žije král (smích). Bobb Kinga umí, takže jsem rád, že ho příští rok budu mít šanci hájit.

 

Ve finále jsi se sešel se svým bývalým parťákem Honzou Dumkem, nakonec ale na utkání v pravém slova smyslu nedošlo. Proč jste zvolili bagrovanou?

Já jsem to chtěl udělat trochu netradiční. Taky jsme už nahráli mnoho setů a hrát další se mi už moc nechtělo, tak proto bagrovaná.

 

Tu jsi vyhrál celkem s přehledem 7:5 a 7:4, čemu to přičítáš, co je v bagrované důležité?

Myslím, že hra byla vyrovnaná, ale asi jsem trochu víc útočil. Bagrovanou hraji velice často a mám jí rád, takže asi větší praxe rozhodla, ačkoliv Honza je rychlík.

 

Baví tě tenhle tip turnaje, kdy hraješ pokaždé s někým jiným? Je to těžší dostat se na bednu než v běžném turnaji?

Je to trochu rozdílné od normální hry, hlavně tím, že jde o každý bod a ne o sety. Myslím, že je to také často o štěstí, jak kdo a s kým v jakém setu začne a podaří se mu udělat náskok, který je pak rozhodující. Moc jsme si to užil a chtěl bych poděkovat všem, se kterými jsem hrál, protože to pro mě bylo obohacující a poučné.

 

Tvoje spolupráce s Filipem Kramárem skončila rychleji, než začala, ke konci sezóny jsme tě mohli vidět s Lasem. Myslíš, že to bude pokračovat i příští sezónu?

Ano s Filipem jsme to ukončili, byl problém s tím, že jsem byl každý z jiné části republiky a nemohli tak dostatečně trénovat. S Pavlem Rotreklem budeme pokračovat.

 

Co plánuješ na zimu, kdy je jen zdánlivě od beache volno?

Budu dělat trenéra v Beachklubu Pankrác, takže pro zájemce jsem k dispozici. Dále 30. listopadu a 1. prosince pořádám druhý ročník akce Vyber si – Vydraž si – Zahraj si. Stejně jako loni jde o mixový turnaj, ve kterém si můžete vydražit spoluhráče nebo spoluhráčku z řad profíků a zahrát si s nimi. Akce začíná v sobotu večer v Pizzerii Kmotra, kde bude dražba, takže doufám, že dorazíte. Turnaj je opět otevřen pro všechny zájemce z řad mixových párů, takže kdo nechce dražit, může si jít zahrát po boku svého partnera či partnerky.

 

Autorem fotografií je Eva Fryšarová – děkujeme.

 

Rozhovor s plážovým volejbalistou Martinem Tichým, který se stal králem českého písku Rozhovor s plážovým volejbalistou Martinem Tichým, který se stal králem českého písku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka