Rozhovor s Patrickem Lenhartem

o SaunaFestu i saunovém mistrovství světa

Patrick Lenhart z Vídně je jedním z porotců odborné poroty na soutěžích SaunaFestu a současně je také pořadatelem Mistrovství světa SAUNA WM. Jak hodnotí největší český svátek zážitkového saunování SaunaFest, výkony českých saunérů v rámci oficiálního Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech a na co se můžeme těšit na podzimní světové události v zážitkovém saunování?

Na SaunaFestu jsi nebyl poprvé. Jak se ti líbil?

Moc rád jsem se ho zúčastnil, je to pro mě skvělá zkušenost. Potkáte tady skvělé lidi, získáte nové kontakty, zažijete velmi kvalitní saunové ceremoniály a spoustu zábavy.

Pozoruješ zlepšení v kvalitě soutěžících, hlavně co se týče Mistrovství ČR?

Určitě ano, když to srovnám s prvním ročníkem. Přijde mi, že výsledky a špatné zkušenosti z posledního světového poháru (zde se český tým bohužel nedostal do finále) všechny motivovaly k lepším výkonům.

Jako jeden z hlavních organizátorů mistrovství světa v saunových ceremoniálech se určitě zajímáš i o organizaci SaunaFestu. Jak bys ji zhodnotil?

SaunaFest je určitě jedna z nejdůležitějších událostí roku v Evropě. Organizace je profesionální.

Co říkáš na české soutěžící?

Měl jsem možnost vidět představení tří z nich a nebojím se říct, že na mistrovství světa by se umístili v první desítce.

Novým mistrem ČR je Jiří Žákovský. Jak se ti líbil jeho ceremoniál a co tě na něm nejvíce zaujalo?

Jirka je opravdový saunový mistr, absolutní profesionál. Dokáže skvěle skloubit techniku a show. Má obrovský potenciál a myslím, že by se umístil v první desítce.

V rámci SaunaFestu se koná i mistrovství ČR a Grand Prix. Co bys vyzdvihl? Kdo na tebe udělal největší dojem?

Líbila se mi spousta ceremoniálů a některé nápady mě zaujaly. Většina saunérů má skvělou techniku a propracované ceremoniály. Těžké je to všechno perfektně zkombinovat.

První místo na Grand Prix ČR získal Jaroslav Pallas, to je poprvé, kdy zvítězil český soutěžící. Současně je nejlepším českým saunérem na SaunaRanking.com. Co říkáš na jeho představení?

Všiml jsem si, že na sobě hodně zapracoval. Letos to byl úplně jiný Jaroslav a jeho představení se mi moc líbilo!

Přesuňme se teď k mistrovství světa. Všichni už se na něj těšíme, proto nám prozraď: kdy a kde se bude konat? Očekáváte nárůst počtu soutěžících?

Letos se mistrovství zúčastní na 50 soutěžících. S oznámením místa konání chceme počkat ještě dva týdny, ale zatím můžu prozradit, že to nebude v Rakousku.

Jaké soutěžní kvalifikace připravujete?

Máme 18 partnerských zemí, takže soutěží bude spousta.

Na co bys jako organizátor MS nalákal české příznivce zážitkového saunování a saunových ceremoniálů? Jaké novinky připravujete?

Chystáme bohatší doprovodný program, více času na přípravu pro soutěžící a celkově lepší technickou přípravu. Zaměřujeme se na kvalitu a chceme vytvořit síť kontaktů. Jsem opravdu rád, že mě Pavel Hofrichter před lety v Grazu oslovil a že se toto partnerství takhle dobře vyvíjí. Těším se na skvělou budoucnost saunových akcí, dobrou síť kontaktů a partnerství. Užívejte si saunování a wellness celkově!

Fotografie poskytl pan Pavel Hofrichter, ČAW. Děkujeme.

Patrick LenhartJak se dělá rozhovorSaunaFest 2015Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka