Rozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti Bergila

Franz Niederkofler je hlavou rodinné společnosti Bergila, která se zabývá produkcí bio esenciálních olejů. Vyzpovídali jsme ho ze zážitků ze Sauna EM, a také nám pověděl něco o své firmě.

Jak se Vám porotcovalo na Sauna EM a jak se Vám akce líbila?

Práce v porotě mi velmi vyhovovala, dělám porotce již mnoho let. Máme tu skupinu porotců, kde se dobře známe, ale i některé nové lidi, kteří do hodnocení přinesli nový pohled. Nováčci do týmu dobře zapadli a dobře se mi s nimi spolupracovalo.

Proč si myslíte, že je důležité, aby saunéři používali éterické oleje?

Celá saunová kultura a tyto akce se snaží zvyšovat kvalitu prožitku v sauně. Je důležité aby lidé používali přírodní, čisté a pokud možno biologické esenciální oleje, protože mají pozitivní efekt na lidské zdraví. Syntetické oleje škodí zdraví a tím pádem nejsou dobré pro návštěvníky saun. Akce, jako je Sauna EM, jsou důležité, protože ukazují, že na této úrovni saunování není místo pro syntetické oleje. Když člověk dělá saunový ceremoniál na takto vysokém levelu, je vzduch v sauně stejně důležitý jako ostatní prvky ceremoniálu.

Bergila jako taková, je známá svými bio produkty, které se ovšem pohybují ve vyšší cenové kategorii. Jak jsou tyto produkty žádány v saunových světech?

Když saunové světy používají tyto produkty, je to to nejvíc, co mohou svým zákazníkům nabídnout v oblasti zdraví a dobrého pocitu. Logicky jsou tyto produkty dražší, protože je dražší jejich výroba. Používá se nákladný výzkum, více ruční práce a tím pádem výsledný produkt stojí více peněz. Ale důležité je porovnat výsledný efekt na návštěvníka sauny, provozovatele sice zaplatí cca o 30%, ale návštěvník se cítí nesrovnatelně lépe.

Plánuje Bergila proniknout i do České republiky?

Můžeme samozřejmě do Čech dodávat naše výrobky, ale kamenné obchody tam stavět nebudeme, protože jsme malá společnost. Abychom mohli vyrábět produkty v této kvalitě, musíme zůstat malou společností, protože při velké výrobě by nešla udržet úroveň kvality. Vyrábíme produkty v nejvyšší kvalitě a ta samozřejmě není pro každého. Nechceme pouze prodávat produkty, ale také přiblížit svět bio produktů našim klientům. Zveme lidi k nám, aby viděli výrobu a pochopili, proč jsou naše výrobky dražší, v čem jsou lepší, a aby pochopili celý proces výroby.

Co byste vzkázal českým saunérům?

Saunéři v Čechách se za poslední roky výrazně zlepšili a dostávají se mezi světovou elitu. Ale v oblasti esencí mají ještě co dohánět. Věřím, že pokud se k nim dostanou důležité informace, tak se i v této oblasti zlepší.

Na poslední fotografii členové mezinárodní porty: Gerhard Ten Hove, Pavel Hofrichter a vpravo Franz Niederkofler.

Rozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti BergilaRozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti BergilaRozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti BergilaRozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti BergilaRozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti BergilaRozhovor s Franzem Niederkoflerem - šéfem společnosti Bergila

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka