Rock Point – Horská výzva míří na Boží Dar

Pouze pár dní zbývá do startu další zastávky seriálu Rock Point – Horská výzva. Oblíbená „tour“ horských běhů a trekingu pokračuje nadcházející víkend v Krušných horách. Po loňských velkých změnách na všech třech běžeckých trasách se z původně nudnější části stala velmi atraktivní součást celé běžecké série.

Ambasador závodu, zkušený běžec, Tomáš Bystřický ji loni vtiskl novou tvář a i tentokrát připravil několik zlepšení. Běžci se v Krušných horách mají na co těšit a stále se mohou na místě registrovat.

„Tomáš v loňském roce provedl skutečně velké změny na tratích. Dá se říci, že šlo o největší změny vůbec. Opravdu si při plánování hodně pohrál a veřejnost to ocenila. Ohlasy byly skvělé a znát to bylo i na účasti. Běžci ocenili, že jsme řadu asfaltových pasáží vyměnili za trailové. To je velmi atraktivní, ale také velmi těžké. Ne vždy se to povede v takové míře, protože hodně záleží i na jednání s příslušnými orgány, ale v Krušných horách je spolupráce s úřady skvělá a díky tomu se můžeme těšit na další atraktivní závod,“ zve příznivce běhů v přírodě na Boží Dar Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva.

Krušnohorská zastávka je druhou v pořadí pětidílné série, která vyvrcholí šestým nadstavbovým závodem a vyhlášením v říjnu na Pálavě. On-line registrace do tohoto závodu sice skončila v neděli, ale běžci se stále mohou registrovat na místě v den konání. Opět ji tvoří tři závodní distance o délkách 68 km (Long), 42 km (Half) a 18,2 (Short). V pátek 29. června tradičně pět minut před půlnocí vybíhá královská trasa Long. Poloviční a krátká trať, tedy Half a Short, startují v sobotu 30. června v 9 a 10 hodin. Ve čtvrt na jedenáct pak vychází šestikilometrový charitativní Pochod s Mixitkou, jehož polovina výtěžku je věnována malému Matěji Židlickému, který trpí v Česku poměrně vzácným Angelmanovým syndromem.

Všechny závodní trasy včetně nesoutěžního pochodu odstartují v centru Božího Daru. „Trať v Krušných není kopcovitá jako např. Jeseníky nebo Beskydy, ale o to víc je technická, takže rychlost a obratnost nohou bude výhodou. S klidným srdcem říkám, že takový single trail jako je na Božím daru kolem Blatenského potoka nenajdete na jiné Výzvě,“ mrknul lišácky Tomáš Bystřicky, když současně připomněl letošní změny. „Dalo by se říci, že parametry tratí zůstaly stejné, ale po tak velkém loňském zásahu bylo potřeba ještě doladit detaily, především se to týká Longu a Halfu, kde jsem vypustil pár kilometrů po lyžařské magistrále a přesunul je na úzký singletrail právě podél Blatenského potoka. To znamená, že po cca 3km zahřívacího úseku přijde zúžení na cestičku, kam se sotva vejdou dvoje běžecká ramena vedle sebe,“ sdělil nadšeně ambasador Bystřický.

Druhý závod 8. ročníku seriálu Rock Point – Horská výzva je znovu určen všem, kteří v sobě hledají motivaci ke zdravému pohybu. Vypsané jsou téměř dvě desítky kategorií. Na všech tratích startují dvojice a dogtrekaři a mimo Longu, jsou na každé distanci i jednotlivci vždy rozdělené na muže a ženy. „Jsem opravdu rád s jakým ohlasem se závod loni setkal a že svým způsobem chytil druhou mízu, a proto věřím, že i letos si Krušné hory účastníci maximálně užijí. Stále je dost času se rozhodnout, najít v sobě tu svoji výzvu a příští týden se přihlásit a vyběhnout,“ těší se do Krušných hor ředitel série Pavel Zitta.

Foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz – děkujeme.

Rock Point – Horská výzva míří na Boží DarRock Point – Horská výzva míří na Boží DarRock Point – Horská výzva míří na Boží DarRock Point – Horská výzva míří na Boží Dar

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka