RHASSOUL

Vyzkoušeli jsme proceduru Rhassoul v části SPA největšího aquaparku AQUAPAPALACE PRAHA. Jedná se o speciální proceduru s marockým jílovým mycím kamenem.

Jeho silně čisticí účinky jsou známy již po staletí a vyznačují se vysokou intenzitou a šetrností zároveň. Od obsluhy dostanete misku s rozředěným bahýnkem a přiloženou špachtličkou se můžete potřít na celém těle. Procedura probíhá v uzavřeném příjemném prostředí salonku s mokrou částí, kde naleznete vyhřívaná keramická křesla. V suché části je pak odpočívárna. K doplňkům patří ručníky, prostěradla, župan. Po namazání těla čekáte cca 15 minut a po této době se automaticky spustí sprcha umístěná ve stropě. Po osprchování pak můžete relaxovat na lehátkách, k dispozici jsou i časopisy.

V čem je síla této přírodní procedury? Nejedná se o žádné obyčejné bahno. K procedurám se používá přírodní směs jílu usazená v moři na území dnešního Maroka (pohoří Atlas) přibližně před 60 - 70 miliony let. Není vulkanického původu. V severní Africe byla tato směs po mnoho staletí užívána jako tradiční prostředek pro očistu pokožky a vlasů. Byla také velmi oblíbeným zbožím, které dovážely velbloudí karavany ze saharské oblasti do Indie. Také v současné době má v Maroku význam - je tradiční součástí věna marockých nevěst a marocký král vlastní dokonce soukromý důl, sloužící pouze pro potřeby jeho dvora. Rhassoul se skládá z iontů křemíku a magnesia, stejně jako z oxidů železa a vápníku. Při spojení s vodou se vytvoří příjemná gelová konzistence. Jemné částečky lávové země mají vlastnost "nasát" nečistotu a přebytečný maz jako savý papír. Díky této jedinečné vlastnosti se pokožka a vlasy nikdy úplně neodmastí, jako tomu bývá u zvlášť agresivních produktů s tenzidy.

Za proceduru zaplatíte něco málo přes 500,- Kč a dostane se Vám velmi příjemné péče. Odpočinete si a zrelaxujete. Doporučujeme kombinovat s pobytem ve vedlejším saunovém světě, odkud je přístup do části SPA s vlastní recepcí. Nemusíte se tedy převlékat a po pobytu v saunách a vířivkách si jen v prostěradle můžete odskočit na RHASSOUL. Po dobu procedury se Vám samozřejmě pozastaví i čas zakoupený pro pobyt v aquaparku a saunovém světě.

Ještě připojujeme popis této procedury ze stránek SPA & AQUAPARKU Turčianské Teplice:
RASUL – päť procedúr v jednom – bahenný zábal, suchá sauna, peeling, parná sauna, inhalácie
Pri vstupe do rasulu sa rozhodnite pre jeden zo  skrášľovacích, zdravotných  zábalov napr. LIEČIVÉ BAHNO * PEELING Z RIAS * KRIEDA. Výlučne pre vás pripravený zábal si sami, prípadne za pomoci  partnera naneste na celé telo v tenkej vrstve. V priestore vodnej fontánky, si môžete  umyť ruky. Urobte si pohodlie na teplej sedacej ploche. Pôsobením sálajúceho tepla v priestore začína zábal schnúť. V tejto fáze, ktorá trvá približne 15 minút sa telo zvlášť intenzívne zbavuje odpadových látok. Zvyčajne teraz začína svrbenie na celom tele. Kabínka sa naplní na 15 minút  bylinkovou parou. Pôsobením teplej vlhkosti zábal získava riedku konzistenciu, s ktorou si telo masírujte ľahkými krúživými pohybmi. Príjemný zábal, ozdravujúce sálajúce teplo a bylinková para s prírodnými éterickými extraktmi blahodarne pôsobia na Vaše telo. Po odvetraní kabínky sa môžete osprchovať. S pokožkou jemnou ako zamat, s posilneným duševným a telesným zdravím môžete rasul opustiť. Ešte o niekoľko dní  budete cítiť jeho  účinok.


Pro článek jsme využili také informací ze stránek www.najadashop.cz
Fotografie AQUAPALACE Praha a SPA & AQUAPARK Turčianske Teplice, Slovensko.


Zpracoval Pavel Hofrichter.

RHASSOULSPA & AQUAPARK Turčianské Teplice SPA & AQUAPARK Turčianské Teplice SPA & AQUAPARK Turčianské Teplice

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka