RETRO – 80. léta

Sobota 3. června 2017 od 10.00 hodin

Soutěž líčení je jediným vstupem pro finále soutěže líčení „Českou mistrovskou soutěž“ na veletrhu World of Beauty & Spa v Praze na podzim 2017, z něhož vítěz postupuje na Mezinárodní mistrovství do Düsseldorfu v Německu a dalších zemích. Do České mistrovské soutěže na podzim 2017 postupuje prvních 6 soutěžících, 7. jako náhradník.

Cílem je nejen perfektní nalíčení, ale i sladění s oblečením a doplňky, podtrhujícími dané téma. Soutěžící mají možnost uplatnit svůj osobní cit a kreativitu. Umělé řasy jsou podmínkou. Předem je povoleno pouze nanesení bezbarvého podkladového krému, úprava rukou, zad a dekoltu je možná. Modelka musí mít během líčení oděv chráněný pláštěnkou (vlastní). Modelka nesmí mít permanentní make-up na rtech, očích, obočí ani trvalou na řasách! Můžete používat Airbrush.

Hvězdný třpyt, výstřední osmdesátky, motorkářské bundy, lesklé lodičky, třpytivé doplňky, třpytky i na obličeji při líčení!

Každé období má svůj osobitý styl, ale 80. léta jej mají opravdu ojedinělý. To, co se nosilo v této době, se nikdy předtím nenosilo, ale mám pocit, že se tento styl pomaličku vrací a hodně věcí z té doby je in i nyní. Třeba kotníčkové conversky, křiváky, neonové barvy v létě apod.

Heslem této éry bylo dělat vše obráceně. Do té doby elegantně uhlazené účesy se nyní změnily, nejlepší bylo mít pořádný rozcuch, natupírovat a co nejvíc nalakovat, aby jediný vlásek nepoletoval.

Líčení bylo také hodně odvážné. Všechny rtěnky byly zářivé, ty z tuzexu neonové – růžová a fialová.

Intenzita očních stínů a linek se výrazně odlišovala od všech ostatních dob. Jejich hlavním rysem bylo to, že všeho bylo hodně! Čím výraznější stíny a tvářenka, čím černější a rozmazanější linky, tím lépe. Ženy této doby si doslova „barvily“ obličej. A čím kontrastnější, třeba i oči studené barvy a tvářenka teplé, tím lépe.

Královnou stylu 80. let byla třeba zpěvačka Cyndi Lauper nebo Madonna.

Soutěžní čas: 30 minut líčení + 5 minut úprava účesu

Hodnotí se:

  • technika zásad líčení, dodržení hygienických předpisů, styl líčení
  • dokonalé nalíčení očí sladěné s barvou očí
  • líčení rtů, dobře vypracovaná kontura rtů, jejich vyplnění
  • celkový dojem, sladění dokonalosti líčení s typem modelky, doplňky, účesem a oděvem, spolupráce kosmetičky s modelem, vystupování modelu

Porota:

  • Anna Menzelová
  • Adam Christoph
  • Markéta Davidovich
  • Pavel Bauer
  • Radim Anděl

Kde: Velký sál Kaiserštejnského paláce v Praze, Malostranské náměstí 23/37 – 2. patro

Přihlášky zasílejte na e-mail info@uniek.cz

Více informací na webových stránkách a Facebooku Unie kosmetiček.

Fotografie zaslala Anna Menzelová, Unie kosmetiček – děkujeme.

RETRO – 80. létaRETRO – 80. létaRETRO – 80. létaRETRO – 80. léta

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka