Renesance českého aerobiku

nová sezóna s rekordním počtem závodníků

Český aerobik zažívá doslova znovuzrození. Organizace Český svaz aerobiku a fitness FISAF.CZ, která byla založena roku 1992, patří mezi největší a nejstarší tuzemské sportovní spolky, sdružuje téměř 80 sportovních klubů a v nich přes 2500 členů. Do letošní závodní sezóny se očekává rekordní počet závodníků tohoto sportu.

Nominační závody, ve kterých se rozhodne, kdo bude bojovat o republikové, evropské a světové medaile, proběhnou 29. – 30. března v Lounech a 12. dubna v Ostravě. „Jen na nominační závody v Lounech se nám k dnešnímu dni přihlásilo 750 závodníků, což je historicky nejvyšší číslo,“ říká Jitka Literová, manažerka soutěží FISAF.CZ. Dá se tak očekávat, že se v obou nominačních závodech představí více než tisícovka závodníků.

Ti nejúspěšnější budou letos reprezentovat Českou republiku 28. – 30. května na Mistrovství Evropy ve Vídni a 23. – 26. října na MS v Moskvě. Mistrovství ČR se odehraje 4. a 5. října v Ostravě. Organizátoři soutěží připravili také několik novinek. „Zbrusu novou závodní kategorií jsou pětičlenné fitness týmy, do kterých se mohou přihlásit závodníci ve věkových kategoriích 11 -13 let, 14 – 16 let a 17 a více let,“ řekla Jitka Literová. Novinky jsou ale i v komunikaci směrem k veřejnosti.

 

FISAF.CZ v novém kabátu

„V lednu letošního roku změnil Český svaz aerobiku svůj název a používáme nové logo,“ dodala Literová. Mimo soutěží odstartoval FISAF.CZ řadu nových školících a rekvalifikačních programů ve fitness sektoru. Ročně pořádá prostřednictvím iniciativy Česko se hýbe množství akcí a aktivit pro nejširší veřejnost, nově například projekt Děti na startu, zaměřený na osvojení si základních pohybových aktivit dětí v předškolním věku.

 

Fotografie zaslal R.Hrůza, Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme.

Renesance českého aerobikuRenesance českého aerobikuRenesance českého aerobiku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka