Relaxovali jsme na Darovanském dvoře

Prožili jsme relaxační víkend na Darovanském dvoře. Vyzkoušeli jsme vitální svět a prošli jsme se krásným okolím. Také jsme ochutnali velikonoční speciality. Krásný wellness pobyt nyní můžeme doporučit i vám.

Tajemství opravdového odpočinku a podstata wellness pobytů spočívá v aktivní relaxaci, která přináší úlevu od napětí, posiluje a harmonizuje celý organismus.

Při tomto redakčním pobytu jsme měli dstatek času navštívit krásné okolí Darovanského dvora a to zejména přírodní park meandru řeky Berounky. Nevšední zážitek poskytuje převoz přes Berounku přímo v obci Darová v dohledu z golfového hřiště. Je zde poslední český ručně obsluhovaný přívoz s celoročním provozem pro osobní i nákladní vozidla. Nedaleká obec Liblín je východiskem pro návštěvu přírodního parku řeky Střely, kde poskytne nezapomenutelný zážitek např. romantické městečko Rabštejn nad Střelou, místo, kde se natáčel film Cesta z města režiséra Tomáše Vorla. V regionu je velké množství cenných barokních památek stavitele Santiniho a historicky významné místo Plasy s Metternichovou hrobkou a světoznámým konventem. My jsme se vydali k vodopádům v těsném sousedství Darovanského dvora, navštívili jsme přívoz a vydali se do Stupna. Severně od Stupna se nachází pěkně zachovaný výchoz černého uhlí bývalého povrchového dolu Kliment. Na zpáteční cestě jsme navštívili zachovaný hamr Dobřív.

Z české přírody jsme se přenesli do antiky vstupem do zdařilého wellness centra, které nabízí několik typů prohříváren, velikou vířivou vanu, laconium a také třeba výběr zajímavých masáží. Římská parní lázeň, bylinková inhalace a solná inhalace, klasická sauna - to vše slouží prohřátí těla. Ochlazovací bazének, zážitkové sprchy nebo vodní vědro slouží ochlazení. Relaxace pak probíhá v laconiu, tepidariu nebo velké vířivce. K dispozici je také amorova komnata. Meditovat můžete na lůžku z kamínků pod hvězdnou oblohou v další místnůstce. K dispozici je voda pro pitný režim a pro občerstvení ovoce.

Masáže si můžete dopřát jak klasické tak i velmi netradiční. Mezi známé procedury patří olejové masáže, lávové kameny, medová masáž. Mezi ty unikátní pak patří kosmetické koktejly Bernard Cassiére. Zapomeňte na každodenní shon, uvolněte se a objednejte si masážní koktejl, který vám nejvíce chutná - Piňa Colada, Mojito nebo Tequila Sunrise. Délka ošetření je 1 hod a čeká vás v šejkru namíchaný peeling s cukrem, mátovými listy, kokosovou dužinou nebo mletou pomerančovou kůrou, podle typu koktejlu. Závěrem budete hýčkáni olejovou masáží s identickou vůní vámi vybraného koktejlu.

Další zajímavou procedurou je masáž s masážní svíčkou Bernard Cassiére. Smyslná vůně a omamné pohlazení teplým olejem pomůže velmi snadno zapomenout na vyčerpávající den a je ideální k prohřátí a relaxaci unavených svalů. Během 50 minut vás čeká medový peeling s krystalky cukru a celková relaxační masáž těla teplým olejem. Díky zapálenému knotu se vosk mění na hydratační masážní olej s velmi delikátní vůní čokolády nebo typu MonoI (tahitské květiny vyluhované v kokosovém oleji).

Součástí wellness pobytů může být i cvičení. Nový multifunkční cvičební sál je využíván pro různé druhy kondičního cvičení. Sál má plochu 168 m2 (14 x 12 m). K sálu jsou připojeny šatny a salonek, kde lze provádět různá meditační nebo jiná podobná cvičení. Čelní stěna sálu je obložena zrcadly, takže cvičenci mohou kontrolovat své pohyby.

Při vašem pobytu si můžete den zpestřit golfovou hrou nebo zajít na bowling, zahrát si laser game.

Náš relaxační víkend jsme si dosyta užili a všem zájemcům o tento resort opravdový wellness relaxační pobyt zde doporučujeme!

Relaxovali jsme na Darovanském dvořeRelaxovali jsme na Darovanském dvořeRelaxovali jsme na Darovanském dvořeRelaxovali jsme na Darovanském dvořeRelaxovali jsme na Darovanském dvořeRelaxovali jsme na Darovanském dvoře

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka