Razula nabízí večerní lyžování a svezení skibusem do areálu

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích rozšířil od 26. prosince provozní dobu také o oblíbené večerní lyžování. Dalším vylepšením služeb se stal skibus ze severu Moravy. Zvláštní autobusový spoj začal jezdit 26. prosince a bude v provozu do 3. března.

Skibus provozovaný společností Veolia Transport Morava vyjíždí denně v 7:20 z Ostravy-Poruby a jede přes Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Staré Hamry, Bílou a bývalý hraniční přechod Bumbálka. Zde v minulosti svou cestu končil. Od letoška ale trasu protáhl o 8 kilometrů do Velkých Karlovic, kam dorazí v 9:30 hodin. Konečná zastávka je u hlavní sjezdovky Ski areálu Razula, kde je zároveň rozcestník běžeckých tras. Zpět do Ostravy spoj vyjede v 15 hodin.

Spoj je ideální nejen pro návštěvníky Ski areálu Razula, ale i pro běžkaře, kteří budou mít v zimě při dobrých sněhových podmínkách ve Velkých Karlovicích k dispozici 40 kilometrů upravovaných a značených tras v údolí a 50 dalších kilometrů na okolních hřebenech.

 

Večerní lyžování se koná v úterý, čtvrtek, pátek a sobotu na sjezdovce Razula a ve středu, pátek a sobotu na sjezdovce Horal vždy od 18:30 do 21:00 hodin.

 

Ski areál Razula tvoří čtyři sjezdovky v celkové délce 2 kilometry. Dvě sjezdovky jsou zasněžované a vybavené osvětlením pro večerní lyžování. Zkušené sjezdaře nejvíce láká hlavní sjezdovka Razula dlouhá 1 km s převýšením 210 metrů. Pro rodiny s dětmi je jako stvořená mírná, 350 metrů dlouhá sjezdovka Horal u hotelu Horal, kde v zimě funguje také lyžařská Tygří školka a snowtubing, letošní novinkou bude také sáňkařská louka. Ski areál je součástí Resortu Valachy v údolí Léskové, do nějž patří ještě tři zdejší hotely.

 

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M.žáčková. Děkujeme

Razula nabízí večerní lyžování a svezení skibusem do areálu Razula nabízí večerní lyžování a svezení skibusem do areálu Razula nabízí večerní lyžování a svezení skibusem do areálu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka