Rakovnickým rychlíkem na Křivoklátsko

Tip na sobotní výlet

Klub železničních cestovatelů (KŽC) zahajuje tuto sobotu novou sezónu jízd nostalgických vlaků v okolí Prahy. Po loňské premiéře vyjede i letos retro vlak „Rakovnický rychlík“, který zaveze výletníky či cyklisty do křivoklátských lesů a do Rakovníka.

Vlak vyjede poprvé již tuto sobotu 29. dubna v 8:42 hodin z pražského hlavního nádraží. Jedná se o jediný přímý rychlík jedoucí přes Beroun, Zbečno a Křivoklát.

„Retro rychlík jsme zavedli loni v reakci na stále stoupající počet turistů a cyklistů do oblasti Křivoklátska a Rakovnicka. Zejména byl zájem o přímé spojení s klasickou soupravou, která by umožňovala i přepravu jízdních kol, což jsme splnili,“ vysvětluje Bohumil Augusta, jednatel společnosti KŽC Doprava, která nostalgické vlaky provozuje. Ve vlaku bude možné přepravovat nejen kola či kočárky, ale cestující se budou moci během jízdy občerstvit v barovém voze.

Projekt podporuje Středočeský kraj, město Rakovník a obce ležící na trase mezi Berounem a Rakovníkem. Po loňské úspěšné sezóně bude tento víkendový speciální vlak v provozu až do 16. září 2017.

Podrobnosti a jízdní řád naleznete na internetových stránkách.

Rakovnickým rychlíkem na Křivoklátsko

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka