Quiksilver Snowjam

Od středy 17. března do neděle 21. března se ve Špindlerově mlýně, nejznámějším a nejnavštěvovanějším lyžařském středisku Krkonoš, sjedou nejlepší snowboardoví jezdci. Letos se mohou návštěvníci těšit na nejsilnější jezdecké obsazení v historii závodu. Víkendový program ale slibuje nejen snowboarding!

Jména deseti pozvaných jezdců již odhalili pořadatelé vrcholné akce domácí snowboardové sezóny. Už teď je jasné, že Quiksilver Snowjam letos představí nejkvalitnější ridery ve své historii. Favorité závodu Marku Koski a Mathieu Crépel skončili ve Vancouveru mezi světovou špičkou ve finále half-pipe. Oba budou mít konkurenci v podobě dalších profesionálů ze snowboardových velmocí. Svou účast pořadatelům potvrdil například Nor Marius Otterstad a také Švýcar Thomas Franc. České barvy hájí prozatím 9 snowboardistů, další čeští i zahraniční jezdci však přibývají téměř každým dnem. Jejich jména jsou k vidění na stránkách www.snowjam.cz, přes které je možné se do závodu registrovat. Jezdce lákají kromě zážitků také prize money v celkové výši 10 tisíc amerických dolarů.

Uvidíme nevídané skoky?

Na startovní listině jsou „velká jména", která mají zvuk u fanoušků snowboardingu po celém světě. Přesto pořadím ve finále mohou zahýbat i čeští jezdci. Mistr ČR ve freestyle snowboardingu, který vyjde z finále závodů Impromat 4x4 (12. - 13. 3. 2010 ve Špindlerově Mlýně) automaticky „přeskakuje" páteční kvalifikaci a postupuje do semifinále. Dalším z českých želízek v ohni bude náš reprezentant Jan Nečas (vloni čtvrtý) a samozřejmě také znamý český pro rider Martin Černík. Ten se ve své dvojroli - je totiž pořadatelem i jezdcem zároveň - těší především na nebývalou úroveň závodů, které budou letošním vyvrcholením domácí O2 Snowboard Tour. „Máme tu zatím nejlepší jezdce v historii," spokojeně prohlašuje Martin a dodává: „Vloni jsme poprvé viděli double backflip. Letos je ale konkurence ještě tvrdší, takže uvidíme, co nového přinese sobotní Nutcase Best Trick." V rámci závodů si rideři projedou všechny soutěžní freestylové disciplíny. Od half-pipe (U-rampy), přes rail až po big air. Z páteční kvalifikace postoupí 10 jezdců do dalších kol, kde se utkají s desítkou pozvaných.

Největší mejdan na sněhu

Quiksilver Snowjam nebude „jen" o špičkovém snowboardingu. Po skončení závodů budou v pátek i v sobotu hrát DJs a kapely, aby rozehřáli návštěvníky i jezdce ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Páteční party, která začíná ve 20 hodin, bude v režii DJs Frikyho a Jorgose. DJ Friky působí v pražském Rádiu DJ. Začátky jeho kariéry jsou spjaty s výletem do Washingtonu D.C., kde si pořídil svou první výbavu. O několik let později je již Friky známým klubovým DJem. Naproti tomu Jorgos patří mezi mladší generaci pražských klubových DJů, kteří se těší velké popularitě. Oba DJs hrají pestrou směsici funku a hiphopu.

Sobota pak patří nejen DJům, ale i kapelám. Od 19 hodin se na pódiu objeví formace Plexis a Apple Juice, které vycházejí především z punkových kořenů. Od 21:30 pak začne Snowjam party. Uslyšíte mimo jiné energické Skapollo, United Flavour s mezinárodním obsazením a dále DJe Ladidu a Robota.

Skapollo hrají už od roku 2002, tehdy však ještě pod jménem V3ska. Už podle jména je jasné, že kapela se věnuje především žánru SKA (tedy kombinaci punku s prvky ragga). Při jejich koncertu se nudit rozhodně nebudete. United Flavour se dají zařadit o něco hůře, překračují totiž žánry a hudební škatulky. Nejblíže jsou však vlivům ragga, dancehallu a funku. Za svou kariéru si „střihli" nejedno vystoupení za hranicemi ČR. Například v roce 2008 měli koncertů v zahraničí více než dvacet.

Ladida patří mezi nejúspěšnější české ženy za gramofony. Má za sebou také úspěšné producentské počiny, naši DJskou scénu reprezentuje pří vystoupeních po celém světě a míchá především taneční elektronické beaty. Naproti tomu DJ Robot mixuje veselé skladby, jeho set by se dal popsat jako fúze hiphopu, funku i dalších žánrů.

Od chill-outu po testování snowboardů budoucnosti

Ve volných chvílích mezi jednotlivými závodními koly se ve Špindlerově Mlýně nudit rozhodně nebudete. Partneři akce - Telefónica O2 a Quiksilver - si přichystali pro příchozí pestrou zábavu. Zájemci si mohou zapůjčit a vyzkoušet nejnovější modely snowboardů značek Lib Technologies, GNU a Roxy, určené pro příští zimní sezónu. Mezi nimi jsou i modely s novou převratnou technologií Power Banana C2.

V O2 Extra zóně bude připravený snowboardový simulátor, chill-out sezení, soutěž o O2 Internet a další ceny, focení či zdarma servis pro snowboardy a lyže. Pro členy věrnostního programu O2 Extra bude také přichystáno spoustu dárků.

Program rozšíří i prezentace dalších partnerů akce, navštívit tak budete moci stánky Free Magazine, Freeride.cz a Deníku Sport, pobavit se ve Snickers/Nutcase zóně nebo si dát něco na zahřátí na sněhovém RedBull baru.

Pro ty, kteří vrcholnou akci české snowboardové sezóny nestihnou navštívit osobně, je určený záznam, jež odvysílá v premiéře ČT 4 Sport v neděli 21. března od 15:30.

 

Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam Quiksilver Snowjam

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka