První ročník unikátního Yoga&Dance Spring Festivalu vypukne v pátek 30.3. v Ostravě

víkend 30.3. - 1.4. 2012 (pátek - neděle)

S příchodem jara oslaví obyvatelé Ostravy i nově probouzející se energii alternativního způsobu života. Na festivalu se představí všechny styly jógy, které v Ostravě najdete. V jednom víkendu si budou moci vyzkoušet tradiční hathajógu, jógu kundalini - jógu vědomí, Ananda jógu, precizní Iyengar jógu a také živou Jivamukti jógu, dynamickou Vinyasa jógu a fyzicky náročnějí Ashtanga jógu.

Nechybět budou ani lekce bojových umění jako je Tai-chi, Aikido  a drsnější Krav Maga. V programu najdete také taneční Capoieru, populární Zumbu a Port-de-Bras. To vše si budete moci zkusit už v posledním březnovém víkendu v Ostravě-Mariánských Horách. Nudit se rozhodně nebudete.

Nový Yoga&Dance Spring Festival Ostrava předvede to nejlepší, co v současné době v Ostravě najdete. Festival se zaměřuje na podporu tance, jógy, bojových umění a zdravého životního stylu celkově. Na své si přijdou milovníci tradičních i netradičních tanečních směrů, příznivci asijských bojových umění a ti, kteří vyznávají nenáboženské formy duchovního rozvoje.

Vedoucí projektu Lenka Knagová, která je zároveň majitelkou Ostravského Pranava Jóga Centra o festivalu říká: “Chceme ukázat, že i tradičně zkoušená a zamračená Ostrava umí svým obyvatelům nabídnout i jiné alternativy vyžití než bezduché prolívání hrdla a že si posměch ostatních nezaslouží.”

Festival bude mít co nabídnout návštěvníkům napříč generacemi. Ve třech sálech bude připraveno více než 30 lekcí v průběhu třech dnů. Pro mladé skýtá festival zábavné lekce Zumby, baletního Port-de-Bras a třeba dynamické a stále oblíbenější Vinyasa jógy, u které se určitě zapotíte. Lidé a zvláště ženy středního věku se pak seznámí se stále populárnější jógou, kterou si mohou vyzkoušet  na všechny možné způsoby. Muži pak ocení lekce svérázného izraelského bojového umění Krav-magya. Mohou se také na chvíli stát asijskými bojovníky v lekcích Tai-chi a Aikida.

Kromě dynamických i klidných forem tance a cvičení se mohou Ostravané dozvědět, jak zlepšit životní prostředí kolem sebe. Na festivalových přednáškách se budeme totiž věnovat ekologii a tipům, jak se lze jednotlivě podílet na zlepšení  prostředí, ve kterém žijeme. Partnerem festivalu je i nezisková ekologická organizace Arnika, která bude zodpovídat palčivé otázky týkající se znečištěného životního prostředí na Ostravsku.

Ostrava jako třetí největší město v republice má své talentované lektory a učitele, kteří získávali zkušenosti po celém světě a teď se o ně v rodné Ostravě chtějí podělit s ostatními. “Ostravané jsou ze stejného těsta jako ostatní lidé, chtějí být zdraví, šťastní a sebe-vědomí. Blahobyt nezávisí pouze na vnějších okolnostech, ale vyvěrá z vnitřní spokojenosti sami se sebou.” podotýká Knagová.

 

O Pranava Jóga Centru a Yoga&Dance Spring Festivalu v Ostravě

Pranava Jóga Centrum, s.r.o., bylo otevřeno v roce 2010. Za uplynulé dva roky se stalo vyhledávaným místem pro všechny zájemce o duchovní růst a zájemce o východní filozofie s jógou v čele. Spojením s ostatními partnery a důležitými organizacemi na poli alternativního přístupu jako je Holistické Centrum Lotos v centru Ostravy, studio jógy Antakarana v Zábřehu, Bikram Yoga Ostrava a hostitelský Fit&Fun, v jehož prostorech se bude festival odehrávat, vznikl unikátní projekt jarního festivalu, kde chceme ukázat opravdové tváře současné Ostravy. Všechny představitele totiž spojuje společná snaha o rozvíjení individuality člověka, víra ve zdravý životní styl a snaha o vytvoření sebe-vědomé Ostravy. Rozkvést můžete s námi již v pátek 30.3.2012.

 

Fotografie poskytla paní Mihalová, Pranava Jóga Centrum, děkujeme.

První ročník unikátního Yoga&Dance Spring Festivalu vypukne v pátek 30.3. v OstravěPrvní ročník unikátního Yoga&Dance Spring Festivalu vypukne v pátek 30.3. v OstravěPrvní ročník unikátního Yoga&Dance Spring Festivalu vypukne v pátek 30.3. v OstravěPrvní ročník unikátního Yoga&Dance Spring Festivalu vypukne v pátek 30.3. v Ostravě

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka