Projekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučení

V týdnu od 22. do 28. března 2010 proběhne v českých aquaparcích, bazénech a wellness zařízeních první ročník multižánrového projektu AQUA UNITED 2010, který pořádá společnost Rain.cz. Vyberte si netradiční vodní zábavu a přijďte do aquaparků a bazénů. Připraven je pro vás bohatý program, vstup se slevou, soutěž o skútr YAMAHA, soutěže v jízdě na tobogánu, speciální saunové ceremoniály... Děti mohou ve výtvarné soutěži vyhrát i notebook.

AQUA UNITED 2010 se koná jako součást Světového dne vody, který vyhlásilo Valné shromáždění OSN na 22. března. Přístup k vodě a odpovídající sanitaci je sice základním lidským právem, ale ne všude na světě se daří toto právo naplňovat. Tímto projektem chceme také upozornit na skutečnost, že 20 % obyvatelstva má obtížný přístup k pitné vodě.

V pondělí 22. března se uskutečnil na pražské Kampě pokus o rekord - Nejdelší fronta na záchod. Do naší fronty přišlo 90 osob a toto číslo bude připočteno k součtu všech více jak sto front po celém světě. Tuto akci jsme pořádali ve spolupráci s UNICEF. Dobrovolný příspěvek 10,- Kč každého účastníka stojícího ve frontě bude použit na aktivity v rozvojových zemích, které usnadňují lidem přístup k pitné vodě a toaletám. Zde totiž musí řada lidí trávit mnohdy i několik hodin denně obstaráváním vody. V řadě škol chybí odpovídající toalety a to je i důvod proč přestávají zejména dívky do škol docházet.

První český Vodní týden (22.-38.3.) bude probíhat v bazénech, aquaparcích a wellness hotelech po celé ČR a přinese návštěvníkům celou řadu zajímavých akcí. Během celého týdne nebudou v partnerských zařízeních chybět nejrůznější vodní aktivity, soutěže pro veřejnost, závody v plavání nebo ukázky vodních sportů, saunových ceremoniálů. Katalog konkrétních akcí najdete zde: http://www.aquaunited.cz/program/vodni-tyden/aquaparky/ Najdete zde více jak 120 akcí, připravených pro bnávštěvníky aquaparků a bazénů.

Vyvrcholením Vodního týdne bude Vodní noc, která se uskuteční v sobotu 27. března. V bazénech a aquaparcích čeká návštěvníky prodloužená otevírací doba, zvýhodněné vstupné a také netradiční vodní aktivity. Připraveno je koupání při svíčkách, půlnoční saunování nebo aquazorbing. Všichni návštěvníci při Vodní noci zažijí návštěvu ve svém bazénu či aquaparku jinak, než jsou běžně zvyklí.

V rámci akce AQUA UNITED 2010 je navázána spolupráce s nadacemi Slunce dětem, Srdce na dlani a s dětskými domovy, které získají možnost vstupu zdarma do aquaparků a bazénů. Hodnotné ceny jsou připraveny pro dětské domovy při dobročinné štafetě v aquaparcích  nebo při potápění v potápěčské jámě v AQUAPALACE PRAHA. Pro dobrou věc se potopí také známé osobnosti a to ve středu 24.3. od 15 hodin.

Plavecká štafeta – hodinovka se uskuteční 27.3. a poplave široká veřejnost i celebrity. Přijďte do svého bazénu v 11 hodin.

Můžete se také zúčastnit soutěže o skútr YAMAHA, který získá návštěvník, který zodpoví správně na otázky zveřejněné na webu www.aquaunited.cz/program/soutez-o-skutr-yamaha/. Děti mohou soutěžit ve výtvarné soutěži „Co pro mne znamená voda“, např. o počítač. Partnery projektu jsou Veolia voda a Yamaha.

„Věříme, že návštěvníkům tato akce přinese nové zážitky, spojení aktivního odpočinku a zábavy a také pestrou nabídku programů, mezi nimiž si každý najde to své,“ řekl na téma příprav akce ředitel produkční agentury Rain.cz, pan Pavel Hofrichter.

Kontakt:  Rain.cz, Dobročovická č.4, Praha 10, Pavel Hofrichter (603 840 883, hofrichter@rain.cz)

Projekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučeníProjekt AQUA UNITED nabídne sport, zábavu i poučení

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka