Příprava jídla doma může být zdravá a levná

Inspirujte se dvěma recepty!

Příprava jídla doma nemusí být vůbec časově náročná. Velkou výhodou je, že přesně víte, co jíte. A navíc vás doma připravené jídlo vyjde levněji než stravování v restauracích a fast foodech. Pokud byste rádi začali, ale nevíte jak, vyzkoušejte následující dva recepty. Jsou jednoduché a časově nenáročné.

Hráškovou polévku budete mít hotovou do třiceti minut. Kuřecí kuličky a parmazánové chipsy polévce přidají na sytosti i chuti, ale pokud potřebujete něco opravdu rychlého, hráškový krém bude výborný i bez nich.

Na polévku si připravte: 1 balení Hráškového krému Dione, 250 ml vody, 150 ml 30% smetany, bazalku, sůl, mletý černý pepř

Na kuřecí kuličky budete potřebovat: 250 g kuřecích prsou, 80 ml 30% smetany, bazalku, sůl, mletý černý pepř

Na parmazánové chipsy budete potřebovat: 100g parmezánu (nejlépe strouhaného), olej na pánev

Do vroucí vody dejte vařit nalámaný Hráškový krém Dione. Vařte ho podle návodu na obalu. Krém dochuťte solí, pepřem a přidejte trochu smetany. Následně můžete začít připravovat kuřecí kuličky. V mixéru si rozmixujete kuřecí prsa, smetanu, bazalku, sůl a pepř. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte kuličky. Ty hned po dotvarování můžete uvařit v osolené vodě.

Pokud chcete hráškový krém ještě o něco vylepšit, nastrouhejte si parmazán. Ten dávejte v tvaru malých koleček na pánev. Až se sýr rozpustí a zezlátne, nechte pánev zchladnout. Kolečka pak půjdou snadno sejmout. Před podáváním jimi polévku hezky ozdobte.

 

Dalším skvělým tipem jsou různé ovocné smoothies. Nejlépe se hodí na svačinu, kdy vám dodají energii na zbytek dne.

Na ovocné smoothie s lesní směsí Dione Extra si přichystejte: 1 balení Lesní směs Dione Extra, 1 banán, 3 lžičky medu, 200 ml jablečného džusu, lístky máty na ozdobu

Návod je úplně jednoduchý – všechny potřebné ingredience zkrátka rozmixujte dohladka. Na závěr smoothie ozdobte lístky máty. Místo džusu můžete příště zkusit použít třeba mandlové mléko, můžete přidat i čerstvé lístky špenátu nebo kapusty. Fantazii se u smoothies meze nekladou.

Značka Dione nabízí kromě ovocných a polévkových směsí i různé zeleninové směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na webu.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant www.cammino.cz

Příprava jídla doma může být zdravá a levnáPříprava jídla doma může být zdravá a levnáPříprava jídla doma může být zdravá a levná

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka