Primátorky pojede slavná Cambridge,

chce ukončit vládu Dukly

Třiatřicet ročníků v řadě vyhráli veslaři Dukly hlavní závod osmiveslic pražských Primátorek. Letos má však jejich vítězná série skončit, s takovým cílem vyráží do Prahy posádka z britské Cambridge. Se slavnou veslařskou tradicí v zádech nemohou zástupci anglické Univerzity pomýšlet na nic jiného než vítězství. Jubilejní 100. ročník Primátorek ČSOB Pojišťovny se koná na pražské Vltavě od 20. do 22. září.

 

Patří mezi dvě nejsledovanější osmiveslice světa. Každý rok se postaví ve slavném britském závodě The Boat race proti rivalovi z Oxfordu. Ten letos Cambridge prohrála, a tak má před sebou další výzvu, vyhrát v Praze slavné Primátorky. „S jiným cílem sem nejedou,“ má jasno Milan Bruncvik, český olympijský veslař a ještě na jaře člen posádky Cambridge.

 

I když jde o posádku složenou ze studentů, jde o nejlepší veslaře světa. Její členové jsou národními reprezentanty, účastníky světových šampionátů a olympijských her. „Oni určitě nic nepodcení, na začátku semestru skládají novou posádku a ti kluci budou chtít dokázat, že mají na to být v této slavné posádce,“ říká Bruncvik. „Navíc před třemi lety Cambridge skončila na Primátorkách ve finále B, má tak co napravovat,“ dodává.

 

Mezi její nejzvučnější jména patří německý reprezentant Helge Grutjen a dvojnásobní účastníci Boat race Steve Dudek a Mike Thorp. V centru pozornosti jistě bude i americká kormidelnice Rosemary Ostfeld. „Mísí se tam zkušenost s mladou dravostí. Dukla to bude mít hodně těžké,“ upozorňuje Bruncvik.

 

Posádka Dukly už v minulosti několik náročných závodů v rámci Primátorek vyhrála, i když nebyla v roli favorita. Její nejslavnější vítězství přišlo v roce 2007, kdy porazila mistry světa z Německa. „Nebojíme se, ale máme ke Cambridge velký respekt. O to lepší závod to pro všechny bude,“ láká fanoušky k pražské Vltavě trenér Dukly Petr Blecha.

 

Více informací o závodě, doprovodném programu i historii Primátorek ČSOB pojišťovny najdete na webu.

 

Fotografie poskytl Richard Valoušek, Mather Activation s.r.o – děkujeme.

Primátorky pojede slavná Cambridge,Primátorky pojede slavná Cambridge,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka