Přijmi a vydej – soutěž pro celou rodinu

Zkuste si několik dní hodnotit svůj denní příjem a výdej energie. Můžete vyhrát horská kola, sportovní a turistické vybavení a jiné hodnotné ceny. Především ale vyhrajete nad svou pohodlností a podpoříte své zdraví.

Ministerstvo zdravotnictví, Státní zdravotní ústav a WHO vyhlásili soutěžní kampaň o větší radost ze života, zdraví a krásné ceny Přijmi a vydej 2010. Pokud budete sledovat svůj denní příjem energie a její výdej pohybem kterýkoliv den od 1. srpna do 15. listopadu 2010, můžete vyhrát horská kola, sportovní a turistické vybavení a jiné hodnotné ceny. Především ale vyhrajete nad svou pohodlností a podpoříte své zdraví.
Nedostatek pohybu a nadbytečný příjem potravy, které provázejí náš každodenní život, vedou k nadváze a obezitě. Energetický příjem převažuje nad energetickým výdejem, a to je důvod k zamyšlení. Nadváha a nedostatek pohybu jsou rizikem vzniku mnoha vážných onemocnění.  
Kampaň je vyhlašována již pátým rokem. Je součástí aktivit navazujících na programy Světové zdravotnické organizace, která prevenci nadváhy a obezity považuje za jeden z hlavních úkolů veřejného zdravotnictví v 21. století. Nadváha a obezita jsou spojeny s mnohými dalšími onemocněními, jejich známkou je mj. zvýšená hladina cholesterolu a vysoký krevní tlak. Přestože se v posledních letech mírně zlepšily stravovací návyky, je zaznamenán nedostatek pohybových aktivit, a to je varovný příznak především u dětí.
Cílem kampaně je zvýšení motivace lidí ke zlepšení návyků v oblasti stravování a pohybové aktivity tak, aby vedly k rovnováze mezi energetickým příjmem a výdejem. Cílovou skupinou plošné celorepublikové kampaně tvoří rodiny s dětmi.
Podstatnou částí kampaně je motivační soutěž, v níž účastníci po dobu několika dnů budou sledovat vlastní energetický příjem potravou a energetický výdej pohybem. Poté zvolí jeden den a podle návodu si vypočtou přijatou a vydanou energii a výsledek zašlou jako součást přihlášky, nejpozději do 20.11.2010.

Více informací a elektronickou kalkulačku k výpočtu denního energetického příjmu a výdeje, která je zároveň přihláškou do soutěže, najdete na stránkách Státního zdravotního ústavu.

Přijmi a vydej – soutěž pro celou rodinu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka