Přijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladí

na XIX. Mezinárodní aromaterapeutickou konferenci

Využijte jedinečné příležitosti dozvědět se, jak zakomponovat klíčové akupresurní body do své praxe a jak je propojit s využitím éterických olejů. Získáte tak dynamickou kombinaci praktického využití bodů a energií éterických olejů, která přináší řadu výhod: zvyšuje efektivitu ošetření, vnáší soustředění a záměr do konkrétního místa a je účinným pomocníkem při následné domácí péči o sebe, jež urychluje celý léčebný proces.

Přestože první zmínky o užití aromatických látek v tradiční orientální medicíně sahají do 17. století př. n. l., zůstává aromaterapie mezi mnoha metodami, využívanými v rámci TČM, nevýznamná a málo rozšířená. Proto je unikátní dvoudenní seminář známého britského terapeuta Alana Stuarta jednou z mála příležitostí, jak do jejich spolupůsobení proniknout.

 

1. - 2. listopadu 2014 ve WELLNESS HOTELU STEP.

"ROZMLOUVÁNÍ S TĚLEM aneb jak pracovat se záměrem a svou energií pro blaho klienta"
přednáší ALAN STUART – kvalifikovaný aromaterapeut

Vstupné na konferenci 2.500,- Kč, pro členy AČA 2.100,- Kč. (Jednodenní vstupné 1.300,- Kč)

Seminář představí následující témata:

  1. Těloduševní záměr – význam intuice, důvěry a energetické citlivosti.

  2. Propojení tradiční orientální diagnostiky s terapeutickým působením éterických olejů.

  3. Lokalizace a funkce hlavních energetických drah.

  4. Lokalizace a účinek 20 nejvýznamnějších akupresurních bodů a korespondujících éterických olejů.

  5. Orientální cvičení k energizaci a soustředění v přípravě na a během ošetření.

Jako zkušený terapeut a lektor klade Alan hlavní důraz na podporu schopností každého účastníka zakomponovat nové poznatky a techniky do vlastního terapeutického stylu. Vedoucí lektor ITHMA získal svůj diplom v aromaterapii v roce 1994. Během mnohaleté praxe se specializoval na metody přirozené pomoci při porodu a vývoj aromaterapeutických produktů pro těhotné ženy. Vedl semináře pro těhotné páry i porodní asistentky a s tímto programem vystoupil rovněž v České republice na konferenci AČA. Zároveň byl vedoucím lektorem terapeutických masáží v ITHMA a společně s Carolou Beresford-Cooke a Gabrielem Mojay vytvořil specifický postup akupresurní masáže. Alan získal bohaté zkušenosti s vývojem aromaterapeutických produktů, jak pro privátní zákazníky, tak pro mezinárodní společnosti, od vývoje receptur, přes nákup materiálu, výrobní dozor, marketing až po distribuci. Je autorem řady odborných článků o bezpečném terapeutickém užití éterických olejů, je bývalým viceprezidentem Registru kvalifikovaných aromaterapeutů (RQA) a byl členem výboru hlavní britské odborné společnosti IFPA.

Přednášky jsou přístupné veřejnosti a budou překládány do češtiny. Počet míst je omezen!

PROGRAM

  1. Sobota dopoledne
    Představení konceptu orientální diagnostiky / terminologie/ znaky a symptomy / příčiny nemocí. Propojení s terapeutickými účinky éterických olejů a aplikační techniky.

  2. Sobota odpoledne
    7–8 akupresurních bodů: lokalizace / účinek / kontraindikace. Klíčové éterické oleje a jejich spolupůsobení. Jednoduchá cvičení QI Gong pro podporu energie a práce terapeuta.

  3. Neděle dopoledne
    Specifické akupresurní body a jejich použití v těhotenství, při porodu a pro děti.
    Klíčové éterické oleje a jejich spolupůsobení. Kontraindikace.

  4. Neděle odpoledne
    7–8 akupresurních bodů: lokalizace / účinek / kontraindikace. Klíčové éterické oleje a jejich spolupůsobení. Ukázka zapojení některých meridiánových masážních technik do holistické práce s tělem.

Fotografie zaslala Veronika Jiravová, za Asociaci českých aromaterapeutů – děkujeme.

Přijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladíPřijďte se přesvědčit, že akupresura a aromaterapie spolu krásně ladí

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka