Priessnitz walking

Jednou z možností, jak se uvolnit a odpočinout si od uspěchané současnoti je Priessnitz walking - sport, který je dostupný téměř kdykoli v průběhu roku, lze provozovat téměř kdekoli na čerstvém vzduchu a je projakoukoli věkovou kategorii. Jedinou investicí jsou takzvané nordické hole, obuv do přírody a chuť se hýbat.

Priessnitz walking v sobě snoubí aktivní pohyb, ochlazování končetin a dechová cvičení. Základem je rehabilitační chůze s nordickými holemi, které při správném používání napomáhají  krevnímu oběhu v horních končetinách a zároveň je nenucenou formou posilují. Ochlazování končetin je prováděno na základě poznatků V. Priessnitze - po předchozím zahřátí organismu chůzí s holemi následuje ochlazení končetin. K tomu jsou využívány hlavně vodní toky a jiné vodní zdroje na zvolených trasách.

Při delších výletech následují protahovací a dechová cvičení, která vycházejí z osvědčených metod kineziologie. Aby cvičení nepřinesla více škod než užitku, je důležité pochopit princip jednotlivých cviků a provádět je přesně.

Proceduru si můžete aktuálně vyzkoušet pod vedením instruktorky Jany Preislerové na hotelu Velveta v Krkonoších, který nabízí speciální program zaměřený na Prissnitz walking.

Za fotografie děkujeme paní Janě Preislerové.

Priessnitz walkingPriessnitz walkingPriessnitz walkingPriessnitz walking

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka