Pravá romantika na Zámku Loučeň

Pěkný, doslova romantický wellness víkend jsme prožili na Zámku Loučeň. Objevili jsme desítku labyrintů v zámeckém parku, zúčastnili se noční prohlídky zámku, využili hotelový bazén a saunu, relaxovali v parku i v dobově zařízeném pokoji. Náš pobyt byl opravdu pohodový a tak můžeme doporučit připravené balíčky pobytů i vám. Zámek Loučeň nabízí jedinečné trávení volného času, krásné okolí i milý personál.

Nedaleko Prahy, směrem na Mladou Boleslav leží Zámek Loučeň. Po našem příjezdu jsme si prohlédli hotel, který je umístěn pod zámkem a má dvě části - novou business přístavbu a historický objekt s dobově vybavenými pokoji. Zde jsme také měli prostorný pokoj. Zaujal nás i společenský prostor s krbem před pokoji.

A vzhůru do parku!

Labyrintárium zde umístěné nabízí procházku deseti labyrinty projektovaných Angličanem Adrianem Fischerem. Můžete objevovat, hledat cestu, jen tak procházet nebo i relaxovat či meditovat v krásném přírodním prostředí. Labyrinty jsou citlivě umístěné v zámeckém parku a mezi naše nejoblíbenější patří tisové bludiště, travnatý labyrint, palisádové bludiště nebo kamenný labyrint. Krásná zákoutí vás jistě potěší a navnadí. Například na prohlídku zámku.

Zámeckými komnatami nás provedl při speciální noční prohlídce kostýmovaný komorník Jeho Jasnosti a samotná kněžna. Dozvěděli jsme se hodně zajímavostí ze života na zámku zhruba před sto lety. Poseděli jsme v křeslech historického sálu a užili si večerní atmosféru zámku za svitu svíček.

Wellness v podzámčí

Wellness zóna v hotelu je příjemným prostorem pro vaší relaxaci. Můžete zde nechat doznít pocity z návštěvy labyrintária v zámeckém parku. Bazén nabízí výhled do parku. Nechybí finská sauna s ochlazovacím bazénkem. Pro relaxaci je připraveno několik lehátek.

Něco o ubytování

Zámecký hotel Maxmilián byl otevřen v roce 2003, je umístěn pod barokní terasou zámku, v budově která byla postavena v roce 1843 jako úřednický dům panství. V roce 2007 byla k této historické budově postavena přístavba s dalšími pokoji, ve které se dnes nachází hotelová recepce, kongresové sály, snídaňová restaurace, bazén a sauna. Osobitý styl ubytování poskytují apartmány na zámku a Domeček knížete Alexandra.

Vtipná kaše

To je název restaurace - občerstvení na zámku. Doporučujeme ochutnat specialitu - čápy s mákem. Sladká tečka za nabitým dnem. V hotelové restauraci můžete posedět u číše vína nebo si objednat některou ze zde nabízených specialit. Pokud to počasí dovolí, určitě bude zážitkem využít piknikové koše a vybrat si místo v zámeckém parku dle vaší volby pro pravý odpolední piknik na louce.

Co se nám líbilo nejvíce:

- relaxace v labyrintech
- noční prohlídka zámku - oživlá historie
- zámecký park
- milý personál na recepci
- klid a pohoda

Doporučujeme pro:

- romantické pobyty (obzvlášť pěkné jsou připravené balíčky)
- svatby a svatební pobyty
- firemní akce

Doporučuje: Pavel Hofrichter, září 2010

Pravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku LoučeňPravá romantika na Zámku Loučeň

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka