Prague Open WDSF World Open 2012

Mezinárodní soutěž ve standardních a latinskoamerických tancích představí v září v Praze páry světové špičky. Osm ročníků Prague Open International IDSF úspěšné mezinárodní soutěže ve standardních a latinskoamerických tancích již proběhlo, nyní při pořádání devátého ročníku dostali pořadatelé nejvyšší status soutěže od světové federace změnou názvu na Prague Open WDSF World Open 2012.

Akce se uskuteční o víkendu 8. a 9. 9. 2012, vždy od 9 do 22 hodin ve sportovní hale ARENA Sparta, Podvinný mlýn, Praha 9.

Seriál soutěží WDSF World Open je zařazen mezi nejvýznamnější světové soutěže s nejvyšší bodovou bonifikací za umístění párů. Díky tomuto statusu soutěže se v Praze představí taneční páry z absolutní světové špičky a v tanečním klání se budou snažit o nejlepší umístění, které je může posunout v pořadí světovém žebříčku. Touha zvítězit promění sportovní halu ve vroucí kotel a stane se pro diváky zajímavější a dynamičtější. Tento ročník přináší i řadu novinek.

Na co se tedy můžete těšit? Ve dvou soutěžních dnech bude možné shlédnout standardní a latinskoamerické tance až několika stovek tanečních párů – od kategorie Juniorů, Mládeže, Dospělých, ale také až po kategorii Seniorů nad 35 let. Po oba dva dny bude sportovní halou znít hudba doprovázející ladný pohyb elegantních tanečníků v noblesních toaletách v pěti tancích, jako je všem dobře známý waltz, tango, valčík, slowfox a quickstep. A což teprve živé a temperamentní rytmy latinskoamerické hudby, kde se představí mistrovské taneční páry v tancích jako je samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive. V programu obou dnů se budou střídat postupová kola jednotlivých věkových kategorií v obou skupinách tanců až do finále. Výkony tanečních párů hodnotí 13-ti členná mezinárodní porota, v níž jsou zastoupeni někteří bývalí profesionální mistři světa. Snahou pořadatelů je připomenout i tyto taneční hvězdy, nyní v rolích porotců. Tato strategie umožňuje současným tanečním párům ukázat, že bývalí mistři tance v roli porotců mají vynikajícími následovníky.

Pořadatelé získali pro akci Partnerství hlavního města Prahy a i letos nad akcí převzal Záštitu primátor hlavního města. Mediálním partnerem akce Prague Open 2012 je i tento rok Česká televize, která uvedla veřejnost do světa tance odvysíláním úspěšné televizní soutěže StarDance.

Přijďte i Vy zažít neopakovatelnou atmosféru a podpořit své favority v této neobyčejné taneční soutěži.

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodejní síti Ticketpro na www.ticketpro.cz. Více informací najdete na www.pragueopen.com

Zdroj: Tisková zpráva

Prague Open WDSF World Open 2012Prague Open WDSF World Open 2012Prague Open WDSF World Open 2012

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka