Pozvánka na kriketový zápas

20. a 21. srpna 2011

Kriket (Cricket) je národní sport Anglie, Austrálie, Indie, Pákistánu a dalších zemí. Nyní tuto hru můžete vidět i v České republice. Přijměte pozvání na víkendové zápasy dvou týmů. V sobotu se hraje finále České ligy: Vinohrady Cricket club proti Prague C.C. V neděli bude hrát Česká reprezentace (czech lions) proti českému development mužstvu (czech eagles).

Hraje se v Praze 6 – Břevnově v lokaci zvaná Vypich. Spojení MHD je do tramvajové i autobusové zastávky Vypich. Hraje se pokud neprší a zápasy začínají v 11 hodin. Běžně končí okolo 17 hodiny, pokud má však jedno z družstev převahu, může zápas skončit již mezi 14 – 15 hodinou. Doporučujeme přijít raději na začátek ať si hru užijete.

Hraje se na volné ploše – louce. Hráče snadno poznáte podle převážně bílého oblečení. Příchozí se mohou posadit na okraji hřiště (vezměte si deky a nápoje s sebou, případně svačinu). Doporučujeme divákům sledovat každý nához. Když se podaří odpal, může přeletět hranici hřiště. Úder míčkem je velmi tvrdý, proto hráči nosí chrániče.

 

Jak se hraje kriket?

Kriket je hra dvou mužstev. Každé mužstvo má jedenáct hráčů. Nejlepší způsob jak se naučit kriket je přijít se podívat na zápas. Třeba tento víkend!

 

V některém další článku přineseme více informací o hře včetně pravidel.

 

Fotografie: fotografie Mik Starý - děkujeme

Informace poskytl: Vojta Haša, hráč Vinohrady Cricket clubu

Pozvánka na kriketový zápas

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka