Pozvánka na běžkařské závody ve Velkých Karlovicích

Bohatá sněhová nadílka posledních dnů přinesla ideální podmínky pro běžkaře ve Velkých Karlovicích. Obec, vyhlášená množstvím ski areálů a sjezdovek, si v posledních letech získává čím dál větší popularitu také u běžkařů díky bohaté síti upravovaných a kvalitně značených tras. V zimě nabízí až 50 km tras v 12 okruzích, které se vzájemně prolínají.

Velké Karlovice jsou mezi běžkaři proslulé jako místo konání závodu Karlovská 50. Letošní 13. ročník se uskuteční v sobotu 21. února. „Startovní listina se již plní. Zájemcům doporučujeme včasnou registraci, počet míst je omezen na 400 závodníků na kratší a 400 na delší trati. Navíc už jen do této neděle je možné se registrovat za nejvýhodnější startovné. Na trase Karlovské padesátky se již dá trénovat, je upravená v plném rozsahu. Mapa je na webu www.karlovska50.cz,“ informoval Miroslav Koňařík, starosta obce Velké Karlovice.

O týden později, v sobotu 28. února, se uskuteční závod na běžkách NOČNÍ STOPA VALACHY, jímž odstartuje 3. ročník seriálu VALACHY TOUR. Zvláštností je čas konání závodu po setmění. „Dospělí poběží na 15 kilometrů dlouhé trase vyznačené reflexními prvky či loučemi. Ještě před setměním proběhnou i závody na kratší trase pro děti se startovným zdarma,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil. Registrace do závodu probíhá na www.valachytour.cz.

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M. Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme.

Aktuální stav běžkařských tras je aktualizován na webu obce

Pozvánka na běžkařské závody ve Velkých KarlovicíchPozvánka na běžkařské závody ve Velkých KarlovicíchPozvánka na běžkařské závody ve Velkých Karlovicích

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka