Poznejte, jak si žijí mloci

Za devatero horami a devatero řekami najdete skutečné Mločí království. Ale teď vážně – i když tomu možná nevěříte, takové Mločí království opravdu existuje, a to v Palkovických hůrkách poblíž hradu Hukvaldy. Oficiálně se jmenuje Minirezervace obojživelníků a kromě mloků tu najdete čolky, žáby, ale i hady a ještěrky. Minirezervace zde funguje od roku 2001 a v letošním roce byla její činnost oceněna Nadací Yves Rocher.

Pokud se z Hukvald se vydáte směrem na Kozlovice, v místě, kde se silnice kříží s řekou přejedete po mostě a hned za mostem odbočíte vlevo. Tam zaparkujete auto a vydáte se pěšky cca 100 m do kopce, pak dojdete do Lomu Myslík, který je již součástí Minirezervace.


Nemusíte se řídit nějakou otvírací dobou, Minirezervace obojživelníků je přístupná kdykoliv, nejzajímavější je naplánovat si návštěvu na jarní měsíce, kdy je okolí tůněk plné života.
Pokud se z lomu vydáte dále do lesa, dojdete k Mločí studánce, kde se můžete osvěžit čerstvou pramenitou vodou a dovědět se o zajímavostech zdejšího prameniště. O kousek dále pak najdete malou tůňku na horském potůčku, která skrývá mnohá překvapení.
Procházka lesním tichem vám pročistí hlavu a z Minirezervace budete zaručeně odjíždět jako fandové obojživelníků.


V případě, že byste v Mločím království chtěli vidět věci, které běžný návštěvník neuvidí, objednejte se na komentovanou procházku Minirezervací na adrese: APmlok@seznam.cz.

 

Fotografie poskytla paní Alena Poncová.

Poznejte, jak si žijí mlociPoznejte, jak si žijí mloci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka